Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu duyurdu! Ankara -Elmadağ tren seferleri başlıyor

Ankara'dan bir çok tren seferlerinin başlama noktası olmasından dolayı sahip olduğu avantaj ile ön plana çıkıyor. Ankara'da şehirler arası tren seyahatleri olduğu kadar şehir içi tren seferlerine dair yeni çalışmalar yapılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu duyurdu! Ankara - Elmadağ tren seferleri başlıyor

Türkiye'nin son 15 yılında başta Yüksek Hızlı Tren seferleri olmak üzere pek çok yeni tren hattı hizmete alınmış, vatandaşlar bu hizmete büyük ilgi göstermişti. Ankara'da bu ilginin odak noktası olan yerlerden birisi olmuş ve YHT hatlarının merkezinde olması ile büyük bir avantaj elde etmişti.

ANKARA - ELMADAĞ TREN HATTI AÇILIYOR

Ankara'da trenle yolculuk yapılma oranının yüksek olmasından dolayı ilgili kurumlar harekete geçmiş ve şehir içinde de ilçeler arası bağı kuvvetlendiren adımlar atılmıştı. Bu bağlamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara halkı için yeni bir şehir içi tren hattı müjdesi daha verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu çalışmaları tamamlanan Ankara - Elmadağ şehir içi tren hattının 21 Mart (yarın) hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu “Bölgesel Tren Seferi Ankara-Elmadağ ve Elmadağ-Ankara arasında her gün 6 sefer olarak düzenlenecek. Gelen talepler neticesinde sefere koyduğumuz Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni, 21 Mart tarihinden itibaren işletilmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

40 DAKİKADA GİDİLEBİLECEK

Ankara-Sivas Hızlı Tren hattı üzerinde yer alan duraklardan birisi olan Elmadağ ilçesine ek olarak şehir içi tren hattı konulması ilçe halkını sevindirdi. Sadece Kayaş tren istasyonunda 1 dakika duracak tren ile Ankara'dan Elmadağ'a 40 dakika içinde gidilebilecek.

Hızlı tren çalışmaları konusunda önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Ankara halkı konforu ve fiyat uygunluğundan dolayı tren ile ulaşıma yoğun talep gösteriyor.

SONRAKİ HABER