Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı! Ankara-Sorgun arası 1 saat 40 dakika olacak

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında faaliyete giren Ankara-Sivas YHT hattı her iki şehrin bir biri ile etkileşimini arttırmıştı. Normal ulaşıma göre çok daha kısa bir sürede belirlenen mesafeye giden hızlı trenler rotası üzerinde olan durakların yer aldığı şehirlere de katkı sağlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı! Ankara-Sorgun arası 1 saat 40 dakika olacak

Ülkemizde bundan tam 15 yıl önce ilk hızlı tren hattı Eskişehir-Ankara arasında açılmış ve aradan geçen süre zarfında Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas gibi yeni hızlı tren hatları açılmıştı.

YHT HATLARI GENİŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Vatandaşların güven ve hız gibi nedenlerden dolayı yoğun olarak tercih ettiği hızlı trenlerin rotasında yer alan bir çok durak ile rota üzerindeki şehirlere de kolayca gidilebiliyor. Bu kapsamda son olarak geçen yıl kullanıma sunulan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı üzerinde yer alan Yozgat şehrindeki 2 durak olan Sorgun ve Akdağmadeni YHT istasyonları bugün düzenlenen törenler ile açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı! Ankara-Sorgun arası 1 saat 40 dakika olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımları ile açılışları yapılan duraklara vatandaşlar ve üst düzey yöneticiler katıldı. Burada bir konuşma yapan ve YHT'nin önemine vurgu yapan Abdulkadir Uraloğlu yapılan çalışmalar ile artık Ankara-Sorgun arasının 1 saat 40 dakikalık bir uzaklıkta olduğunu belirtti.

ANKARA-SİVAS HATTININ ÖNEMİ

Bakan Uraloğlu yapılan hatların birbirine bağlanması ile şehirler arası ulaşımın artık çok daha kısa olacağını vurguladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu “Ankara-Sivas YHT sadece iki şehri birbirine bağlayan bir hat değil. Bu hat ülkemizin doğusunu batısına bağlayan ana omurga. İşte böylesine önemli bir proje olan Ankara-Sivas Hızlı Tren hatlarımızdaki Sorgun ve Akdağmadeni gar binalarını milletimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı! Ankara-Sorgun arası 1 saat 40 dakika olacak - Resim : 2

DURAK YAPMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bakan Abdulkadir Uraloğlu Ankara-Sivas üzerine yer alan Ankara, Yozgat ve Sivas'a birer adet daha durak yapılması çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Durakların inşaat süreci biter bitmez törenler ile açılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER