Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ankara'ya yeni metro hatları

Artan nüfus nedeniyle trafik yükü ve yoğunluğu artan Başkent Ankara'da gözler metro projelerine çevrilmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hizmete alınacak yeni metro projeleri belli oldu.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ankara'ya yeni metro hatları

Başkent Ankara'da artan nüfus sonrası ulaşımda aksamalar artmaya başlarken gözler yeni ulaşım projelerine çevrilmişti. Özellikle de Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremin ardından yoğun göç alan Başkent'te beklenen metro projeleri çok daha önemli hale gelmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından konu hakkında ilk adım atılıyor.

ANKARA'DA ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILACAK YENİ METRO HATLARI HANGİLERİ?

Yurt genelinde ulaşım projelerine tüm hızı ile devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hızlı tren projeleri başta olmak üzere yeni metro projeleri için de düğmeye bastı. Yeni metro projesi yapılacak olan iller arasında Ankara'da yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Ankara'da YHT-Gar Ovacık ile Çayyolu-Sincan metro hatları birleştirme projeleri tamamlanacak. Söz konusu projeyi tamamlamak için bakanlığın 6 ay içerisinde ihaleye çıkacağı, ihalenin sonuçlandırılmasının ardından proje inşaatının hızlı bir şekilde başlayacağı belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ankara'ya yeni metro hatları

YHT Gar-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık depo sahası raylı sistem hattında da bakanlık tarafından etüt proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi düzenlenecek. Bakanlık Çayyolu-Sincan metro hattının birleşmesi amacıyla M2-M3 bağlantı hattı projesinde de ihaleye çıkacak. Böylelikle Ankaralıların raylı ulaşım konforu artacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER