Türkiye'nin tanıdığı öğretmen Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da iki yıl önce öğrencisinin saygısızlığını affederek Türkiye’nin tanıdığı bir öğretmen haline gelen Eyüp Sağlık’tan acı haber geldi. 3 ay önce evinin balkonundan düşen ve ağır yaralanan başarılı öğretmen yaşam mücadelesini kaybetti.

Türkiye'nin tanıdığı öğretmen Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da eğitim camiası acı bir haber aldı. Bundan iki yıl kadar önce fenomen olmak isteyen öğrencilerinin saygısız davranışlar yaparak kayıt altına aldıkları İngilizce öğretmeni Eyüp Sağlık o olay sonrası tepkisi ile gönülleri fethetmişti. Öğrencilerini affeden Eyüp Sağlık o günlerde yaptığı açıklamalar ile büyük takdir görmüştü.

Öğrencileri için o günlerde verdiği bir röportajda Eyüp Sağlık, “Bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Ben kendisini affettim. Bu bizim evladımız, atamayız” ifadeleri ile bir öğretmenin nasıl olması gerektiğini herkese göstermişti. Sevilen öğretmenin başına bundan yaklaşık 3 ay önce talihsiz bir kaza geldi.

Türkiye'nin tanıdığı öğretmen Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

Ayağının kayması sonucu balkondan düşerek ağır yaralanmıştı

Öğretmen Eyüp Sağlık, yaklaşık 3 ay önce evinin balkonunda temizlik yaptığı sırada ayağının kayması sonucu 3'ncü kattan düşerek ağır yaralandı. Ambulansla Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen ve tedavi altına alınan Sağlık'ın sol kolunun işlevini yitirdiği, akciğerinde sönme olduğu ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştuğu öğrenildi. Buradaki 3 haftalık tedavisinin ardından Etlik Şehir Hastanesi'ne nakledilen ve bir süre daha tedavi gören Sağlık, durumunun sürekli kötüye gitmesi ve geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti.

Gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı

Vefat eden emekli öğretmen için Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde yer alan Körler Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Sağlık, cenazesi namazının ardından gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Türkiye'nin tanıdığı öğretmen Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

“Kızının düğününe yetişemedi”

Kardeşinin, kızının düğününe çok gelmek istediğini ama sağlının müsaade etmediği söyleyen ağabey Ali Sağlık, “Gözleri açık vefat etti. Kızının düğününe yetişemedi, göremedi. Düğünü babası olmadan yaptık. O sırada hayattaydı ama uyuyordu. Gelemedi düğüne. İyi bir insan ve öğretmendi. Mesleğinde başarılıydı. Dersinde sadece İngilizce konuştururdu. Emekli olması istenmedi başarılı olduğu için. Okul müdürü reddetti emeklilik isteğini. Ama o yorulduğunu ve ailesi ile vakit geçirmek istediğini ve istirahat etmesi gerektiğini belirterek emekli olmuştu. Tatillerde bile çalışırdı. Orada öğrencinin esas gayesi fenomen olmaktı. Orada benim kardeşim, alçak gönüllüğü ve öğretmenliğin verdiği yüksek maneviyatla ‘o çocuklar bizim çocuklarımız' diyerek sahip çıkmıştı” ifadelerini kullandı.

Sevilen öğretmen Eyüp Sağlık’ın cenaze törenine ailesi, akrabaları, iş arkadaşları ve öğrencileri katıldılar. Oldukça sevilen bir insan olan Eyüp Sağlık gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Eyüp Sağlık’ın hayattayken büyük emekler verdiği öğrencileri ona vefalarını gösterdiler. Ailesi ise tarifsiz bir acı ile baş başa kaldılar.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER