Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi! İşte Ankara'nın sıralaması

TÜİK tarafından yayımlanan İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) raporu ile Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi yayımlandı. Listede bir numara beklendiği üzere Ankara, İstanbul ya da İzmir olmadı.

Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi! İşte Ankara'nın sıralaması

Türkiye İstatistik kurumu TÜİK tarafından yayımlanan İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) raporu ile Türkiye'nin en zengin illeri listesi yayımlandı. Şehirlerin ekonomik durumu baz alınarak hazırlanan rapora göre Türkiye'nin en zengin şehri en büyük 3 şehrimiz arasında yer alan İstanbul, Ankara ya da İzmir olmadı. Açıklanan raporda ilk sırada Kocaeli yer aldı.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN ŞEHRİ KOCAELİ OLDU!

Açıklanan rapora göre Türkiye'nin en zengin şehri Kocaeli oldu. Türkiye'nin en büyük ve kalabalık şehri olan İstanbul'un listede bir numarada yer alması beklenirken listenin ilk basamağında Kocaeli'nin yer alması büyük şaşkınlık yarattı. İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) raporu verilerine göre ilk sırada yer alan ve Türkiye'nin en zengin şehri unvanını elde eden Kocaeli'nin ardından İstanbul sıralamada 2. basamakta kendisine yer buldu.

Başkent Ankara ise İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) raporuna göre 3. basamakta yer alan Tekirdağ'ın ardından ancak 4. olabildi. Yani ilk 3 arasına girmeyi başaramadı. İzmir ise Ankara'nın ardınan beşinci sırada yer aldı. İlk 10 içerisine giren diğer iller ise sırası ile Bilecik, Kırklareli, Yalova, Antalya ve Bursa olarak sıralandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER