Türkiye'nin en zengin şehirleri arasında Ankara da var! Ankaralı kuruş kuruş biriktirmiş

Türkiye'nin en zengin şehirlerine ait liste belli oldu. Yayımlanan listede Başkent Ankara'nın sırası da ortaya çıkarken verileri herkesi şaşırttı. Listedeki zenginlik verilerine göre Ankaralıların kuruş kuruşu kuruşuna birikim yaptıkları ortaya çıktı.

Türkiye'nin en zengin şehirleri arasında Ankara da var! Ankaralı kuruş kuruş biriktirmiş

Türkiye bünyesinde 81 ili barındırırken bu illerle ilgili sosyo - ekonomik veriler de ilgili kurumlar tarafından paylaşılmaya devam ediyor. Son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankacılık verileri açıklandı. Açıklanan verilerde Türkiye'nin en zengin şehirleri sıralamasına yer verildi.

BDDK'nın açıkladığı bankalarda tutulan mevduatlara ilişkin veriler ile Türkiye'nin en zengin şehirleri belli oldu. Türkiye'nin en zengin şehirleri belli olurken listede zenginliği ile hangi şehirlerin öne çıktığı merak konusu oldu. BDDK verileri ile Başkent Ankara'nın zenginlik durumu ortaya çıkarken Türkiye'de tasarrufların çeşitli alanlara dağıldığı görüldü. Ancak zenginlikte ise 4 il öne çıktı. Bu iller arasından Ankara da yer aldı.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN İLLERİ SIRALAMASI AÇIKLADI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu düzenli olarak çeşitli verilere dayanarak bankalarda tutulan mevduatlara ilişkin verileri kamuoyu ile paylaşıyor. Son açıklanan veriler doğrultusunda bankalarda en çok para tutan şehirler belli oldu.

turkiyenin-en-zengin-sehirleri-arasinda-ankara-da-var-ankarali-kurus-kurus-biriktirmi.jpg

BDDK tarafından açıklanan verilere göre bankada mevduatta para tutanlar, altın yatırımcısı, döviz tutanlar, tahvil, hisse senedi, fon gibi birçok kalemde tasarruflar değerlendirildi. 81 ili kapsayan en zengin şehirler listesi açıklandı.

ANKARA'DA EN ZENGİN İLLER ARASINDA İKİNCİ SIRADA

BDDK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tasarruflar konusunda en yüksek mevduata sahip olan iki şehir öne çıktı.

Katrilyonlarca lirayı mevduatta değerlendiren illerin başında İstanbul ve Ankara gelirken başkent ikinci sırada yer aldı.

  • İSTANBUL: 4.287.731.056.000 TL
  • ANKARA 1.471.351.514.000 TL

Bankada en düşük mevduat tutan illerin başında Bayburt'un geldiği açıklanırken bu ili Ardahan'ın takip ettiği belirtildi.

  • BAYBURT 2.330.031.000 TL
  • ARDAHAN 2.604.949.000 TL

Açıklanan verilerle beraber Ankaralıların biriktirdiği her kuruş parayı banka hesaplarına yatırdığı öğrenilirken en zengin illeri belirleyen kriterler arasında nüfus yoğunluğu da yer alıyor.

NOT: Bu yazıda yalnızca BDDK verilerine yer verişmiştir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER