Türkiye'nin en çok kan bağışı yapan şehirleri belli oldu! Listede Ankara'da var

Ülkemizde sağlık konusunda acil durumları kolayca aşabilmek adına kan stokunun fazla olmasına önem veriliyor. Bu konuda yetkili devlet kurumu Türk Kızılayı insanlara kan vermenin önemini anlatıyor.

Türkiye'nin en çok kan bağışı yapan şehirleri belli oldu! Listede Ankara'da var

Bu konuda bir yandan ülkenin dört bir yanında kan bağışı kampanyaları düzenlenirken hangi şehrin daha fazla kan verdiği bilgisi paylaşıldı. Türk Kızılayı tarafından yayınlanan veride ülkemizde en çok kan veren şehir ve hangi yaş grubunun bu konuda daha istekli olduğu bilgilerine yer verildi.

ANKARA 2.SIRADA

Türk Kızılayı yılın ilk 6 ayını kapsayan kan bağışı verilerini paylaştı. Yayınlanan verilere göre en yüksek kan bağışına ulaşan illerde ilk sırayı İstanbul 251 bin 111 ünite ile alırken Ankara 110 bin 429 ünite kan ile ikinci sırada yer aldı.

Ülkemizde yılın ilk yarısında 1.2 milyon insan kan bağışı yaptı. Bu kişilerden bazılarının birden fazla kan vermesi ile bu rakam 1.37 milyona kadar yükseldi. Türk Kızılayı en fazla kan bağışı yapanların 20-45 yaş aralığında olduğunu ifade etti.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRILARI DEVAM EDİYOR

Ameliyatlar ve acil durumlara karşı sağlıklı olan vatandaşlara kan bağışı yapmaları konusunda telkinlerde bulunuluyor. Bunun bir toplumsal duyarlılık hareketi olduğu ifade edilirken kan vermenin vücuda olan olumlu etkilerinden bahsediliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER