Türkiye'de yaşam süresinin en uzun olduğu 10 il belli oldu! Listede Ankara'da var

Şehirlerde vatandaşların ulaşabildiği imkanlar, refah seviyesi gibi seçeneklerin yaşam süresine etkisi olduğu biliniyor. Bu kapsamda vatandaşların merak ettiği bir konuda daha rapor hazırlayan TÜİK şehirlerdeki ortalama yaşam süresini paylaştı.

Türkiye'de yaşam süresinin en uzun olduğu 10 il belli oldu! Listede Ankara'da var

Türkiye'de bulunan şehirlerde ortalama yaşam süresinin ne kadar olduğuna dair güncel rapor TÜİK tarafından hazırlandı. Hazırlanan raporda ülkenin yaşam süresinin en uzun olduğu 10 il belirlendi. Söz konusu şehirler arasında Başkent Ankara'da yer aldı.

ÜLKEMİZDE YAŞAM SÜRESİNİN EN FAZLA OLDUĞU İL

Hazırlanan raporda ülke ortalaması ve ilk sıradaki il şaşırttı. TÜİK tarafından hazırlanan rapora göre ülkemizde kadınlar erkeklerden ortalama olarak daha uzun süre yaşıyor. Veriye göre kadınlar ortalama 79.4 yıllık bir ömür sahibi olurken bu rakam erkeklerde yaklaşık 5,7 yıl daha az oldu. Erkeklerde ortalama yaşam süresinin ülkemizde 73.7 olduğu belirtildi.

Türkiye'de yaşam süresinin en uzun olduğu 10 il belli oldu! Listede Ankara'da var

Genel oranın ardından şehirlerin sıralamasına bakıldığında ilk sırada bir çok insanı şaşırtan bir sonuç ortaya çıktı. Türkiye'nin 81 ili arasından yaşam süresinin en fazla olduğu il Tunceli oldu. Tunceli'de ortalama yaşam süresi 80.5 yıl olarak hesaplandı. Şehirde ortalama olarak kadınlar 85.7, erkekler 76.2 yıllık bir hayat süresine sahip oldu.

Türkiye'de yaşam süresinin en uzun olduğu 10 il belli oldu! Listede Ankara'da var - Resim : 2

ANKARA İLK 10 ŞEHİR SIRADA YER ALDI

Yayınlanan raporda ilk 10 şehir Tunceli, Muğla, Mardin, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Ordu, Rize, Adıyaman ve Ankara şeklinde oldu. TÜİK'in hazırladığı raporda ilk 10 şehir arasında yer alan başkentte genel ortalama 79.4 oldu. Kadınların üstünlüğü burada da göze çarptı ve 81.9 yıl ile 76.7 yıl olan erkeklerin önünde yer aldılar.

SONRAKİ HABER