Türkiye en yaşanabilir 10 şehri açıklandı! Ankara'nın yeri şaşırtmadı

Dünyaca ünlü iş dünyası dergisi Forbes Türkiye'deki şehirleri çeşitli kriterler kapsamında değerlendirerek en yaşanabilir iller sıralaması oluşturdu. Listede ilk 10 şehir arasında Ankara'da yer aldı.

Türkiye en yaşanabilir 10 şehri açıklandı! Ankara'nın yeri şaşırtmadı

Türkiye'nin 81 ili kendi aralarında çeşitli ölçütler ışığında sıralanıyor ve değerlendirmeler yapılıyor. Ulusal ya da Uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmeler ile vatandaşların şehirlerin güncel durumları hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Bu kapsamda Amerikan iş dünyası dergisi Forbes Türkiye için önemli bir değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri sıralaması adı verilen listede sosyal hayat, ekonomik imkanlar, altyapı gibi hususlara göre şehirler sıralandı. Yapılan sıralamada Ankara'da kentine üst sıralarda yer aldı. Söz konusu liste ise çoğu insanın şaşırtmayacağı şekilde olurken bazı şehirlerin ilk 10'da yer alması akıllarda soru işareti oluşturdu.

TÜRİYE'NİN EN YAŞANABİLİR 10 İLİ

Yapılan değerlendirmeler ışığında Türkiye'nin en yaşanabilir 10 şehri sıralaması şu şekilde oldu;

1- İstanbul (68,9 Puan)

2-Ankara (66,13 Puan)

3- İzmir (62,39 Puan)

4- Tekirdağ (61,46 Puan)

5 -Kocaeli (59,98 Puan)

6- Antalya (59,1 Puan)

7- Yalova (58,07 Puan)

8- Bursa (57,13 Puan)

9- Eskişehir (56,84 Puan)

10- Trabzon (53,38 Puan)

YENİ DEĞERLENDİRMELER BEKLENİYOR

Türkiye'nin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu şehirlerin üst sıralarda olması ve hayat pahalılığı gibi konularda en çok şikayetlerin üst sıralarda olması akıllarda soru işareti oluşturdu. Önümüzdeki dönemlerde aynı dergi ya da farklı kuruluşlar tarafından nasıl bir Türkiye'deki yaşanabilir şehirler sıralaması yapılacağı merak ediliyor.

SONRAKİ HABER