Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünde Ankara'da tören düzenlendi

Ülkemizin en köklü emniyet birimlerimizden Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşu kapsamında yurt genelinde programlar düzenleniyor. Ankara'da etkinlik adresi Cebeci Şehitliği oldu.

Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünde Ankara'da tören düzenlendi

Ülkemizde toplum huzurunu korumak ve suçluları yakalayıp adalete teslim etmek için kurulan Türk Polis Teşkilatı 179. yıl önce kuruldu. 2 asra doğru adım adım giden teşkilatın mensupları günümüzde aktif bir şekilde ülke için çalışmalarını sürdürüyor.

Düzenlenen etkinlikler ile teşkilatın kuruluşu kutlanırken, geçmiş dönemlerde hayatlarını feda eden şehitlerde unutulmadı. Bu kapsamda Türk Polis Teşkilatının kuruluşunu dolayısıyla Cebeci Şehitliğinde bir program hazırlandı.

Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünde Ankara'da tören düzenlendi

“İLHAM KAYNAĞI OLDUNUZ”

Programda şehitler anılırken göreve bağlılık vurgusu yapıldı. Programa katılan isimlerden Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız doldurduğu anı defterinde şehitleri için minnetini dile getirdi. Genel Müdür Ayyıldız “Aziz şehitlerimiz, sizlere olan şükran ve ihtiramlarımızı göstermek için bir kez daha manevi huzurunuzdayız. Büyük bir cesaret göstererek yaptığınız kahramanlıkla sadece necip milletimizin gönlünde eşsiz bir yer edinmediniz aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi korumadaki sarsılmaz inancımıza ilham kaynağı oldunuz” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜLLER KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kendilerinin üstlendikleri misyonun farkında olduklarını ve mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Genel Müdür Ayyıldız “Mazisi sayısız başarılarla dolu Emniyet Teşkilatımız 179 yıldır olduğu gibi yine tüm karanlık odakların kökünü kazımakta kararlıdır. Kudret ve cesaretimizle her türlü tehdidi bertaraf ederken, şefkat ve nezaketimizle de gönüller kazanmaya devam edeceğiz” dedi.

Düzenlenen törene çok sayıda isim katıldı. Törende şehitler için dualar edildi ve mezarlarına çiçek bırakıldı.

SONRAKİ HABER