TÜRK-İŞ'ten Ankara'da "Zordayız Geçinemiyoruz Büyük Emek Buluşması"

2025 asgari ücret zammı için tahminler açıklanmaya devam ederken işçi sendikaları bugün Ankara'da düzenlenen eylemde bir araya geldi. İşçiler geçinemediklerini belirterek seslerini hükümete duyurmaya çalıştılar.

TÜRK-İŞ'ten Ankara'da "Zordayız Geçinemiyoruz Büyük Emek Buluşması"

Ankara'da bir araya gelen işçiler TÜRK-İŞ tarafından düzenlenen Zordayız Geçinemiyoruz Büyük Emek Buluşması'na katıldılar. Başta işçiler olmak üzere son dönemde toplumun büyük bir bölümünün yaşadığı geçim sıkıntıları nedeniyle düzenlenen mitinge farklı illerden işçi sendikaları tarafından yoğun katılım dikkat çekti.

İŞÇİLER ANKARA'DA BİR ARAYA GELDİ, GEÇİNEMİYORUZ DEDİ!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ, başta işçiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara, hayat pahalılığına ve vergi sisteminde yaşanan adaletsizliğe dikkat çekmek, kamuoyunun gündemine taşımak için Ağustos ayından itibaren bir dizi eylemler başlatmıştı.

Bu eylemler kapsamında bugün“Zordayız Geçinemiyoruz Büyük Emek Buluşması” Ankara Tandoğan Meydanı’nda on binlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Program, işçilerin toplanma alanlarında bir araya gelerek mitingin yapılacağı Tandoğan Meydanı’na yürümesi ile başladı. Sendikamız Türk Metal, Ankara’dan ve bölgelerden gelen on binlerce üyesi ile Genel Başkanımız Uysal Altundağ’ın öncülüğünde ASKİ Genel Müdürlüğü’nün önünde toplanarak, Anadolu Meydanı’na birlikte yürüdü.

Diğer sendikaların da destek verdiği eylemde son derece geniş bir katılım yaşanırken yapılan konuşmaların ardından sendika temsilcileri taleplerini dile getirdikten sonra alana toplanan kalabalık sessizce dağıldı. Yapılan eylemde çalışanlar geçinemediklerini belirterek insanca yaşamak için hak ettikleri üceti alma taleplerini bir ağızdan seslendirdiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER