Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayı Ankara'da düzenlendi

Ankara'da düzenlenen Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayı tamamlandı. Düzenlenen çalıştay önemli konular masaya yatırılırken 21. yüzyılda başarının anahtarının eğitim olduğu vurgulandı.

Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayı Ankara'da düzenlendi

Türkiye Yüzyılı hedefine doğru Ankara'da düzenlenen Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayı tamamlandı. Düzenlenen çalıştaya Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'da katıldı. Geylan yapmış olduğu konuşmasında Türk yüzyılının eğitim ile inşa edileceğinin altını çizdi.

GÜÇLÜ BİR EĞİTİM SİSTEMİ İLE TÜRKİYE YÜZYILI İNŞA EDİLECEK!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Türkiye Yüzyılı olarak hedeflediğimiz bu yeni dönemde, Türk milletinin lider bir rol üstlenebilmesi ancak ve ancak güçlü bir eğitim sistemi ile mümkündür. Yürekten inanıyoruz ki, 21. yüzyıl Türk asrı olacaktır ve Türk yüzyılı eğitimle inşa edilecektir." dedi. Ankara'da bir otelde düzenlenen "Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayı"na katılan Geylan, Türkiye'yi daha ileri taşımak için eğitimde ortak bir amaç doğrultusunda hareket edilmesi, devletin geleceğini inşa edecek olan gençlerin ahlaki, milli ve manevi değerlerle donatılmış, çağın ihtiyaçlarına uygun mesleki becerilere sahip bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Geylan, toplumun talep ettiği her türlü mesleki, teknik, bilimsel ve vicdani alanların eğitiminin açık, şeffaf ve devlet denetiminde olması gerektiğine vurgu yaparak, "Günümüz dünyası hızla değişmekte ve dönüşmektedir. Türk milletinin bu değişim ve dönüşüm sürecinde geri kalmaması, aksine bu sürecin öncülerinden biri olması gerekiyor. Türkiye Yüzyılı olarak hedeflediğimiz bu yeni dönemde, Türk milletinin lider bir rol üstlenebilmesi ancak ve ancak güçlü bir eğitim sistemi ile mümkündür. Yürekten inanıyoruz ki, 21. yüzyıl Türk asrı olacaktır ve Türk yüzyılı eğitimle inşa edilecektir." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene ilk kez öğretmen ataması yapılmadan yeni eğitim öğretim yılına başlanmasını eleştiren Geylan, meslek kanununun içeriğinin de zayıf bulduklarını belirterek eleştirdi. Uzman öğretmen ve baş öğretmen için sınav uygulamasını da doğru bulmadıklarını belirten Geylan burada da mesleki deneyim, kıdem ve hizmet süresinin baz alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER