Türkiye'nin Ermenistan sınırındaki tarihi ve kültürel şehri Kars ile Başkent Ankara arasındaki bu tren seferi son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle giderek popülerleşti. İnsanların yolculuk esnasında gördüğü manzaralar, tren yolculuğunun hissettirdiği nostaljik hava gibi nedenler bu seferlere ilginin artmasını sağladı.
Normal bir yolcu seferi olan Doğu Ekspresine ilgi artarak büyüyünce ilgili kurumlardan adımlar geldi ve bu sefer bir turizm etkinliği haline getirildi. Turistik Doğu Ekspresi olarak anılan bu yolculuk ile ilgili yakın zamanda bilet satışları başlamıştı.
YOL ÜSTÜNDEKİ ŞEHİRLERDE GEZME İMKANI
Tren esnasında yolcular yol üstündeki şehirleri de tanıma fırsatı buluyor. Giderken Erzincan'da 2,5 saat, Erzurum'da ise 4 saat duran tren dönüşte Erzincan İliç'te 3,5 saat, Sivas Divriği'nde 2,5 saat ve Sivas'ta 3 saat duruyor. Bu sayede yolcular durulan yeri gezme ve farklı deneyimler yaşama imkanına da sahip oluyor.
23 Aralık'ta başlayacak seferler öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir hatırlatma paylaşımında bulundu. Bakan Uraloğlu "Ankara Garı’ndan 23 Aralık Pazartesi yola çıkacak olan Turistik Doğu Ekspresi ile bu sezon 10 bin 500 seyahat tutkununu ağırlayacağız. Fotoğrafçılar, manzara tutkunları ve kış severler, bu yolculuk kaçmaz" dedi.
Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda seferlere ilginin memnuniyet verici düzeyde olması bekleniyor.