TÜİK Eylül 2023 tarihinde Ankara'da satılan konut sayısını açıkladı

Ülkemizde konut satışlarına ilişkin veriler TÜİK tarafından açıklanmaya devam ediyor. TÜİK'in açıkladığı verilerle Ankara'da satılan konut miktarına ilişkin eylül ayı raporu öğrenildi. Ankaralıların eylül ayında kaç adet konut satın aldığı merak edildi.

TÜİK Eylül 2023 tarihinde Ankara'da satılan konut sayısını açıkladı

Ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar hız kesmeden devam ediyor. Konut fiyatlarındaki artışlar vatandaşın bütçesini zorlarken sektörde de daralma endişesi yaşanıyor. Sektörde yaşanan daralma endişesi konut satışı verilerinin merak edilmesine neden olurken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) gayrimenkul sektörünün merakla takip ettiği Konut Satış İstatistikleri'nin Eylül 2023 tarihli raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda konut satışlarındaki düşüşler dikkati çekti.

TÜİK Eylül 2023 konut satış istatistiklerini yayımladı. Buna göre Türkiye genelinde konut satışları eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9.5 azalarak 102 bin 656 oldu. Satışlar ağustos ayına göre ise yüzde 15.9 düştü. İllere göre açıklanan konut satış verilerinde Ankara'ya ait rakamlar merak konusu oldu.

EYLÜL 2023 KONUT SATIŞ İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI

TÜİK, Türkiye genelinde eylül ayında 102 bin 656 konut satıldığını bildirdi. Türkiye genelinde konut satışları eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656 olarak kayıtlara geçti. Konut satışlarında İstanbul 15 bin 247 konut satışı ve yüzde 14,9 ile en yüksek paya sahip olurken satış sayılarına göre İstanbul'u 9 bin 48 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 476 konut satışı ve yüzde 5,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 47 konut ile Ardahan, 55 konut ile Hakkari ve 77 konut ile Bayburt oldu.

ankara-konut.jpg

ANKARA'DA KONUT SATIŞ RAKAMLARINDA SON DURUM

Ankara genelinde konut satış rakamları merak edildi. 2022 senesinin Eylül ayında Ankara il genelinde 8 bin 812 adet konut satılırken bu senenin aynı döneminde satılan konut sayısı artış gösterdi. 2023 yılında 9 bin 48 adet olarak gerçekleşen konut satış rakamları önceki yıllara göre azaldı. Satılan bu konutlardan bin 971 tanesi sıfır konut ve 7 bin 77 tanesini ise ikinci el konutlar oluşturdu.

Yükselen faiz oranları nedeni ile ipotekli konut satışları düşerken konut kredisi çekilerek satılan konut sayısı bin 251 adet olarak gerçekleşti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER