TSK Afyonkarahisar, İzmir ve Ankara'daki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek oluyor

Ülkemizde devam eden orman yangınlarının söndürülmesi için canhıraş mücadele devam ediyor. Orman yangınlarının söndürülmesi için yapılan çalışmalara TSK'nın da destek olduğu ifade edilirken ekipler Ankara'daki yangına müdahalesini sürdürüyor.

Türkiye'de birçok ilde orman yangını haberleri geldi. Orman yangını haberlerinin birbiri ardına geldiği günlerde bir son dakika haberi de Ankara'dan geldi. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde çıkan orman yanının Bolu Gerede sınırına yaklaştığı ifade edilirken yangına müdahale ediliyor. Ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü alanlarda Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) de desteğe gittiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Afyonkarahisar, İzmir ve Ankara'da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek olmak için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 7 helikopter görevlendirildiğini açıkladı.

TSK AFYONKARAHİSAR, İZMİR VE ANKARA'DAKİ ORMAN YANGINLARINI SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA HELİKOPTERLE DESTEK VERİYOR

Milli Savunma Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Afyonkarahisar, İzmir ve Ankara'da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek olmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 helikopter Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, 2 helikopter İzmir'in Menderes ilçesinde, 2 helikopter Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde olmak üzere toplam 7 helikopter görevlendirildi." ifadelerine yer verildi. Söz konusu açıklama TSK'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı.

TSK Afyonkarahisar, İzmir ve Ankara'daki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek oluyor

Ankara'da 2 helikopter ile yangın söndürme çalışmalarına destek olan TSK ekipleri, Afyonkarahisar ve İzmir'de de çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı