Trafiğe bu şekilde çıkan Ankaralılar dikkat! İhlal eden kişilere 8090 TL ceza kesilecek

Artış yaşayan kalemler arasına giren trafik cezalarına rekor zamlar geldi. Belirlenen bazı kuralların ihlali halinde sürücüler cezai işleme tabi tutulurken ödeme tutarı tam 8 bin 90 TL olan bir ceza da açıklandı.

Trafiğe bu şekilde çıkan Ankaralılar dikkat! İhlal eden  kişilere 8090 TL ceza kesilecek

Trafiğe bu şekilde çıkan Ankaralılar dikkat! İhlal eden kişilere 8090 TL ceza kesilecek -Oluşturulmuş trafik kuralları kazaları önlemek, trafik akışının hızlı ve güvenli olmasını sağlamak için Karayolları Trafik Kanunu'na göre hazırlanıyor. Trafikte uyulması gereken bazı kurallar yer alırken söz konusu zorunlu kurallara uyulmaması halinde de sürücülere cezai işlemler uygulanıyor.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Trafik kuralları sürücü, yolcu ve yayların can güvenliğini sağlamak amacıyla faaliyete geçirilirken bu kurallara sürücü, yaya ve yolcuların da uyma zorunluluğu bulunuyor. Oluşturulan zorunlu trafik kurallarına uymayanlara da cezai işlemler uygulanıyor. Bu kurallardan biri de ehliyetsiz araç kullanmamak olarak kayıtlara geçiyor. Ancak trafiğe ehliyeti olmadan çıkan kişilere ciddi bir para cezası veriliyor.

EHLİYETSİZ TRAFİĞE ÇIKANLARA REKOR CEZA

Yeniden değerleme oranına göre belirlenen trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında zam yapılırken cezalarda miktarlar yüksek tutarlara çıktı. Ehliyeti olmadığı halde trafiğe çıkan kişilere cezai işlemler uygulanacağı açıklandı. Ehliyeti olmadığı halde araç sürenler güvenlik açısından da tehlike oluştururken Başkent Ankara'da da ehliyetsiz trafiğe çıkan pek çok kişiye dair haberler basına yansıyor. Ehliyetsiz araç sürenler vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atarken bu kişilere ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

EHLİYETSİZ TRAFİĞE ÇIKANLARA 8090 TL TL CEZA

Trafikte belirlenen ehliyetsiz trafiğe çıkmama kuralına uymayan sürücülere para cezası veriliyor. 2023 yılında yeniden belirlenen trafik cezaların arasında en yüksek tutarlardan bir tanesi de ehliyetsiz trafiğe çıkan sürücüler olarak karşımıza çıkıyor. Ehliyetsiz olarak trafiğe çıkan kişilere yapılan Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte ödeyeceği ceza da 8 bin 90 TL'ye yükseldi. Ancak sürücü kendisine kesilen cezayı 15 gün içerisinde erken öderse bu durumda yüzde 25 oranında indirim kazanıyor. Söz konusu indirim tutarı hesaplandığında kişinin ödeyeceği ceza miktarı da 8 bin 90 liradan 6 bin 68 liraya düşüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER