Toz taşınımı sebebiyle Konya-Ankara karayolunda 8 araç birbirine girdi

Konya Ankara karayolunda etkili olan toz taşınımı 8 aracın kaza yapmasına neden oldu. 1’i tır olmak üzere 8 araç çarpıştı.

Öğleden sonra Konya Ankara karayolunda toz taşınımının etkili olduğu ifade edildi. Görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü karayolunda peş peşe kazalar meydana geldi.

Aktarılan habere göre kazalar sebebi ile karayolunun bir süre trafiğe kapatıldığı daha sonra da ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı ifade edildi.

ZİNCİRLEME KAZA OLDU

Konya'nın Kulu ilçesinde toz taşınımı nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Konya-Ankara kara yolunda öğle saatlerinden itibaren etkili olan toz taşınımı, zincirleme kazaya neden oldu. Etkili olan toz taşınımı kısa süre içerisinde görüş mesafesinin 10 metreye kadar düşmesine neden oldu.

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞTÜ

Görüş mesafesinin düşmesi sonucu biri tır olmak üzere 8 araç, Konya-Ankara kara yolunun 130. kilometresinde çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 6 kişi, ambulanslarla Cihanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Meydana gelen kazalardan sonra olay yerine gelen ekipler kazada hasar gören araçları yoldan kaldırarak trafiği yeniden ulaşıma açtı. Yaralıların tedavisine hastanede devam edildiği öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı