Toplu taşıma kullanan Ankaralılar dikkat! O tarihte toplu taşıma araçları bedava olacak resmen duyuruldu

Ülkemizde belirli tarihlerde ücretsiz toplu taşıma hizmeti veriliyor. Başkent Ankaralılar ücretsiz toplu taşıma hizmetinden yararlanırken temmuz ayı için de bir duyuru yapıldı. Ankara'da toplu taşımanın ücretsiz olacağı tarih belli oldu.

Toplu taşıma kullanan Ankaralılar dikkat! O tarihte toplu taşıma araçları bedava olacak resmen duyuruldu

Toplu taşıma kullanan Ankaralılar dikkat! O tarihte toplu taşıma araçları bedava olacak resmen duyuruldu - Türkiye'de büyükşehirler dini ve milli bayramların bir çoğunda ücretsiz toplu taşıma hizmeti veriyor. Belirli tarihlerde ücretsiz olarak hizmet veren toplu taşıma araçlarının da programları merakla takip ediliyor. Son olarak Kurban Bayramı'nda ücretsiz toplu taşıma hizmeti verilirken temmuz ayı için yeni bir açıklamaya yer verildi.

toplu-tasima-kullanan-ankaralilar-dikkat-o-tarihte-toplu-tasima-araclari-bedava-olacak-resmen-duyuruldu.jpg

Resmi tatillerde ve dini bayramlarda ücretsiz olarak hizmet veren toplu taşıma araçlarının, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ücretsiz olup olmadığı vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alırken yapılan açıklama ile detaylar belli oldu.

15 TEMMUZ'DA TOPLU TAŞIMA ANKARA'DA ÜCRETSİZ OLACAK

Ülkemizde 15 Temmuz tarihi her yıl Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılırken resmi tatil olarak kabul ediliyor. Dini ve milli bayramlarda resmi tatil günlerinde ücretsiz olarak hizmet veren toplu taşıma araçlarının 2023 yılında da 15 Temmuz Cumartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

toplu-tasima-kullanan-ankaralilar-dikkat-o-tarihte-toplu-tasima-araclari-bedava-olacak-resmen-duyuruldu-001.jpg

''Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı'' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan karar kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olan 15 Temmuz Cumartesi tarihinde Ankara'da EGO, ANKARAY, BAŞKENTRAY ve Metro seferleri ücretsiz olarak hizmet verecek.

SONRAKİ HABER