Toplu taşıma kullanan Ankaralılar dikkat! EGO Ankarakart vize yenileme uyarısı yaptı

Ankara'da her gün milyonlarca kişi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Toplu taşıma aracı kullanan vatandaşların belirli dönemlerde kartlarına vizeletme işlemi yapmaları gerekirken EGO Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı geldi.

Toplu taşıma kullanan Ankaralılar dikkat! EGO Ankarakart vize yenileme uyarısı yaptı

Başkent Ankara'da yaşayan milyonlarca vatandaş, şehir işçi ulaşımlarını sağlamak amacıyla toplu taşıma araçlarını da belirli ücretler karşılığında kullanabiliyor. Toplu ulaşım araçlarında kartlı biniş uygulamasına geçilirken Ankara'da EGO Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren toplu taşıma araçlarında kullanılan Ankarakart sahiplerinin belirli dönemlerde kartlarını vizeleterek kullanmaları gerekiyor.

Öğrenci, yaşlı ve öğretmen kartı kullanan vatandaşlar her yıl belirli dönemlerde kartlarını vizeletiyor. Bu işlemi yapmayanlar indirimli kart kullanma hakkını kaybederken EGO Genel Müdürlüğünden son dakika uyarısı geldi.

EGO ANKARAKART VİZELETME NASIL, NE ZAMAN YAPILIR?

Her yıl belirli aralıklarda öğrencilerin ücretsiz, öğretmen ve yaşlı kart sahiplerinin de belirli bir ücret ödeyerek kartlarının vize işlemlerini gerçekleştirme zorunluluğu olduğu anımsatılırken EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ''Öğrenci ulaşım kartı kullanan vatandaşlarınızın indirimli tarife ve abonman hizmetinden yararlanmaya devam edilebilmesi için 30.09.2024 tarihine kadar kart vizeleme işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.'' denildi.

Toplu taşıma kullanan Ankaralılar dikkat! EGO Ankarakart vize yenileme uyarısı yaptı

Bu çerçevede vize işlemlerinin Kart İşlem Merkezleri ve Kiosklardan ücretsiz olarak yapılabileceği aktarıldı. Kart işlem merkezleri ise;

Dikimevi,

Beşevler,

Akköprü,

Kızılay,

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak belirtildi.

SONRAKİ HABER