TOKİ ev sahibi yapacak ilanı duyurdu! 442 bin liradan 180 ay vadeli konut satılacak

TOKİ tarafından kelepir fiyatına arsa, tarla ve konut gibi taşınmazların satışları yapılmaya devam ediyor. Kelepir fiyatına konut satışı yapacağını duyuran TOKİ, konut fiyatlarının arttığı dönemde ilaç gibi gelecek bir ilanı duyurdu.

TOKİ ev sahibi yapacak ilanı duyurdu! 442 bin liradan 180 ay vadeli konut satılacak

TOKİ ev sahibi yapacak ilanı duyurdu! 442 bin liradan 180 ay vadeli konut satılacak - Ülkemizde artan kira ve konut fiyatları vatandaşların alternatif aramasına neden oluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından açıklanan satış ilanları yakından takip edilirken 442 bin liradan başlayan fırsatlarla konut satışı yapılacağı bildirildi. TOKİ tarafından paylaşılan bilgilerle Ankara'da 180 ay vade ile konut satışı yapılacağı kaydedildi.

Konut almakta zorlanan vatandaşlara uygun fiyatlarla sunduğu konut satışları için duyurular yapmaya devam eden TOKİ, yeni fırsatı da Ankaralılar için açıkladı. BaşkentAnkara için yeni bir ilan yayımlayan TOKİ, konut ve kira fiyatlarının arttığı dönemde vatandaşa ilaç niyetinde bir ilana imza attı.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

BAŞKENT ANKARA'DA TOKİ'DEN 180 AY VADELİ KONUT SATIŞI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın TOKİ aracılığı ile Ankara'nınMamak ilçesinde açık artırma yöntemiyle konut satacağı bildirildi. 1+1 9 adet, 2+1 10 adet konut olmak üzere toplamda 19 konut satacak olan TOKİ, Ankara Mamak Kusunlar 2. Etap 1472 Konut projesini 'Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması' kapsamında satışa sundu.

ekran-goruntusu-2023-08-09-084623.png

Kuralı satış yöntemi ile yapılacak olan satışların başvuru tarihleri 14 - 18 Ağustos 2023 olarak açıklandı. Başvuru bedeli bin lira olarak açıklanırken başvurular da Ziraat Bankası şubelerinde yapılabilecek. E-Devlet üzerinden de başvuru alınacağı kaydedilirken E-Devlet başvuruları 17 Ağustos 2023 tarihinde son bulacak.

ekran-goruntusu-2023-08-09-084542.png

ekran-goruntusu-2023-08-09-084555.png

KURA TARİHİ VE BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

TOKİ, Ankara Mamak Kusunlar 2. Etap 1472 Konut projesini 'Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması'nda hak sahiplerini belirleyecek olan kuraların 25 Ağustos 2023 tarihinde çekileceğini aktardı. TOKİ tarafından açıklanan Ankara Mamak Kusunlar 2. Etap 1472 Konut projesini 'Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması'na başvuru şartları şöyle listelendi;

  • T.C. vatandaşı olunması,
  • Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak ya da il nüfusuna kayıtlı olmak,
  • Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması,
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmayacak,
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 34 bin lira olması,
  • Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacak.

Başvuru şartları ve detaylar içinTIKLAYIN

ekran-goruntusu-2023-08-09-085419.png

YÜZDE 25 PEŞİNAT VE 180 AY VADE İLE ÖDENECEK

TOKİ tarafından açıklanan peşinat ve vade seçenekleri;

  • Yüzde 25 peşinat bedeli için 180 ay vade
  • Taksit Ödeme Başlangıç Tarihi;
  • Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay
  • Taksit Ödeme Periyodu;
  • Ayda bir
  • Borç Bakiyesi Güncelleme Periyodu;
  • Yılda iki kez (altı ayda bir, Ocak –Temmuz)
  • Güncelleme Oranı;
  • Bir önceki 6 aylık dönemdeki, Memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olan
  • İlk Dönemsel Artış Tarihi: Ocak 2024 ayından itibaren başlatılacaktır.

TOKİ'den satışlar içinHaberankara.com adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER