TOKİ Ankara dahil 25 ilde 266 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ aralarında Ankara'nın da yer aldığı 25 ilde arsa satışı yapacağını duyurdu. Ankara Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle satılık arsa duyurusu yapılan ilçeler arasında yer aldı.

TOKİ Ankara dahil 25 ilde 266 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satıyor!

Pandemi döneminde konut fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle vatandaşlar emlak yatırımında rotayı arsaya çevirmişti. Arsaya olan talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselişe geçerken satılık arsa bulmakta zorlaşmıştı. Arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere yönelik olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yeni arsa satış duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 25 ilde arsa satışı yapılacağı belirtilirken en ucuz arsa satış fiyatı ise ilanda 266 bin TL olarak yayımlandı.

TOKİ 25 İLDE 390 ARSAYI SATIŞA ÇIKARDI!

Konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara alıcılar, yüzde 25 peşinat, 48 ay vade ile sahip olabilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 25 ildeki 390 arsayı satışa sunacak.

Muhammen bedeli 18 milyar 204 milyon 420 bin 164 lira olan yaklaşık 5 milyon 952 bin 408 metrekare büyüklüğündeki Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van'da bulunan 390 arsa açık artırmayla satılacak. Açık artırma, 2 ve 3 Ekim saat 10.30'da yapılacak.

TOKİ Ankara dahil 25 ilde 266 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satıyor!

TOKİ ANKARA ARSA FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL, KAÇ ARSA SATILACAK?

TOKİ'nin Ankara'da satışa sunmuş olduğu arsalar Etimesgut Yapracık Köyü, Yenimahalle Yakacık ve Sincan Yenipeçenek sınırları içerisinde yer alacak. Ankara'da toplam 14 arsa satışa sunulurken bu arsaların fiyatları ise en düşük 9 milyon 591 bin TL ile 230 milyon 11 bin TL arasında değişecek. Satışa sunulan en ucuz arsa fyiatı ise 266 bin 112 liralık fiyatı ile Antalya Finike'de yer alan arsa oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER