Ticaret Bakanlığı ekipleri Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da denetim yaptı

Ramazan bayramına sadece bir kaç gün kalmasından dolayı alışveriş sektöründe artışlar yaşanmaya başlandı. Fırsatçılık ve usulsüzlüğe karşı ekipler harekete geçti.

Ticaret Bakanlığı ekipleri Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da denetim yaptı

Dünyanın bir çok İslam ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de milyonlarca Müslüman Ramazan Bayramı hazırlıklarını sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca oruçlarını tutan Müslümanlar, bayram döneminde sevdikleri ve aileleri ile vakit geçirmek için hazırlıklarını devam ettiriyor.

ANKARA'DA BAKANLIK DENETİMİ

Özellikle bu dönemlerde alışveriş yapma oranının normalden çok daha fazla seviyelere çıkacak olmasından dolayı Ticaret Bakanlığı ekipleri Ankara'da harekete geçti. Bakanlığa bağlı ekipler Çankaya ilçesinde denetlemelerde bulundu. Söz konusu ekipler gittikleri yerde fiyatlar ve ürün kalitesi gibi denetimlerde bulundular.

Ticaret Bakanlığı ekipleri Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da denetim yaptı

Gıda ve temel ihtiyaçlara yönelik yapılan denetimlerde ürünün raf ve kasa fiyatı karşılaştırıldı. Son kullanma tarihleri de incelenen ürünlerin vatandaş sağlığı için uygun olup olmadığına dikkat edildi. Ticaret Bakanlığı'na bağlı ekipler Ramazan ayı boyunca da ülke genelinde denetimlerini sürdürmüştü.

FIRSATÇILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Haksız kazanç elde edilme ve insan sağlığını tehdit etme konularında tolerans göstermeden çalışan ekipler kural dışı bir durum gördüğü zaman müdahalede bulunuyor. Yasadaki karşılığınca ilgili yere cezai işlem uygulayan ekipler yılın her döneminde aynı şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler.

Devletin bakanlık kurumları alanlarına göre denetimlerini sürdürüyor. Toplum düzeni ve ticaretin bozulmasına müsaade etmeyen ekipler caydırıcı şekilde çalışmalarına devem ediyor.

SONRAKİ HABER