Ticaret Bakanlığı bayram öncesi Ankara'daki marketlerde denetime başladı

Kurban Bayramı öncesinde gıda denetimleri sıklaştırıldı. Ticaret Bakanlığına bağlı ekipler market denetimleri için sahaya inerken Ankara'da denetimlerin başladığı bilgisine yer verildi.

Ticaret Bakanlığı bayram öncesi Ankara'da denetime başladı

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken ekipler de bir yandan denetimlere başladı. Bayram öncesi marketlerin fahiş fiyat etiketlerinin vatandaşı mağdur etmemesi için çalışmalarına devam eden Ticaret Bakanlığı, yeniden sahaya indi. Düzenli olarak market denetimleri yapan Ticaret Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla denetimlerini sıkılaştırdığını ifade ederken Başkent Ankara'daki marketlerin denetime alındığı bilgisine yer verildi.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesi Ankara’daki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi. Bu çerçevede bakanlık ekiplerince Ankara’da denetimler yapıldığı bilgisine yer verildi.

TİCARET BAKANLIĞINDAN BAYRAM ÖNCESİ ANKARA'DAKİ MARKETLERDE DENETİM

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ankara’nın Çankaya ilçesinde gerçekleşen denetimlerde bir zincir marketteki temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri mercek altına aldı. Yapılan denetimde ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına ve etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatı gibi bilgilere bakıldı.

Ticaret Bakanlığı bayram öncesi Ankara'daki marketlerde denetime başladı

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, “Ürünün üretim yeri, ayırıcı özelliği, birim ve satış fiyatı, birim fiyatının uygulanmadığı tarih gibi bilgilerin bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz.'' dedi. Denetimlerde etiket olmaması, etiket varsa; ürünün üretildiği yer, ayırt edici özelliği, satış fiyatı, birim fiyatı, satış ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih, yerli üretim ise logo gibi bilgilerden birinin eksikliği halinde 2 bin 200 Türk Lirası idari yaptırım cezası uygulandığı ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı bayram öncesi Ankara'daki marketlerde denetime başladı - Resim : 2

Ayrıca, etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığını da incelediklerini belirten Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Tan, herhangi bir uygunsuzlukta durumun tespit edilerek idari yaptırım uygulandığının altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER