TEKNOFEST'te Çubuklu öğrenciler Kültürel Hazine Türkiye ile boy gösterecek!

Ankara’nın Çubuk ilçesinde öğrenciler büyük bir ilgi ile takip edilen TEKONEFEST’e katılabilmek için bir oyun hazırlayarak dikkatleri üzerlerine çektiler.

TEKNOFEST'te Çubuklu öğrenciler Kültürel Hazine Türkiye ile boy gösterecek!

TEKNOFEST oldukça popüler olmaya devam ediyor. Teknoloji alanında yaptıkları çalışmalar ile gençler bu yarışmada yer alarak birbirlerini geçmeye çalışıyorlar. Ankara Çubuk’te da bir grup öğrenci dikkat çeken bir teknolojik iş ile TEKNOFEST’te yer alacaklar.

Öğrenciler "Kültürel Hazine Türkiye" isimli oyun ile dikkat çektiler. Bu oyun ile Türkiye’nin tanıtımına katkı verilmesi ve böylece turizmin desteklenmesi amaçlanıyor. Oyun çerçevesinde bazı illere ait bilgiler oyunu oynayanlara veriliyor. TEKNOFEST’te final aşamasına geçmeyi hak eden bu projenin ilerleyen günlerde çok daha fazla konuşulması bekleniyor.

Çubuk Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi'nde usta öğretici Ayşe Sümeyye Canbolat danışmanlığında yazılım kursuna katılan öğrenciler, turizm sektörüne katkı sağlamak amacıyla şehirleri tanıtan bir oyun hazırladı.

Usta öğretici Canbolat, öğrencilerle hazırladıkları oyunda Ankara, Trabzon, Mardin, Antalya ve İstanbul ile ilgili bilgilerin yer aldığını söyledi.

ÇUBUK GENÇLİK MERKEZİ DESTEKLEDİ

Çubuk Gençlik Merkezi yetkililerinin verdiği destekle hazırladıkları projeyle TEKNOFEST'e katılacaklarını belirten Canbolat, "Türkiye'nin turizm potansiyelinin artmasına katkı vermek istedik. Projeyle TEKNOFEST'e başvurduk, finale kadar ilerledik. Gençlerimizi azim ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Hedefimiz 81 ili ilçeleriyle beraber tarihi, doğal, gastronomi alanlarını güzel bir şekilde sunarak, etkili bir şekilde tanıtmak." diye konuştu.

Canbolat, "Kültürel Hazine Türkiye" isimli oyunun aplikasyonunu ileriki aşamada bütün mağazalarda herkesin cep telefonlarına ücretsiz şekilde indirebileceğini dile getirdi.

Öğrencilerden Nurgül Arpalık da merkezde açılan yazılım kursu sayesinde oyun hazırlamayı öğrendiğini söyledi.

Öğrenciler oyuna dair bazı bilgiler de verdiler. Oyunda bir taşıt ile Türkiye’de seyahat ediliyor. Bu seyahat süresince ise tarihi ve coğrafi bilgiler kullanıcılara aktarılıyor. Çocuklar ve yetişkinler bu şekilde Türkiye’nin illerini merak edecekler. Ayrıca bu yerler sanal ortamda da gezilmiş oluyor. Oyunun TEKNOFEST’te göstereceği performans çoğu kişi tarafından şimdiden merak edilmeye başlandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER