TBMM'de 23 Nisan rekoru: 60 binden fazla çocuk etkinliklerde buluştu

TBMM'nin 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere 60 binden fazla çocuk katıldı. Çocuklar bilim, sanat, spor ve teknoloji dolu beş gün yaşadı.

TBMM'de 23 Nisan rekoru: 60 binden fazla çocuk etkinliklerde buluştu

TBMM'nin açılışının 105'inci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen etkinliklerde toplamda 60 binden fazla çocuk bilim, sanat, spor ve teknolojiyle buluştu. Beş gün süren ve "yapay zeka" temasıyla gerçekleştirilen kutlamalarda çocuklar, çeşitli atölye çalışmaları ve uygulamalı etkinlikler sayesinde 23 Nisan heycanını paylaştılar.

FARKLI DENEYİMLER YAŞADILAR

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından edindiği bilgiye göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenen ve 5 gün süren "Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi" etkinliği, çocuklara bilimi, teknolojiyi, sanatı ve sporu deneyimleme fırsatı sunarak 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşattı.

YAPAY ZEKA ÇOCUKLARLA BULUŞTURULDU

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Uzay Ajansı (TUA), HAVELSAN, ROKETSAN, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) işbirliğiyle bu yıl "yapay zeka" temasıyla gerçekleştirilen programlarda, 50'den fazla etkinlik, bilimden sanata, spordan uzay teknolojilerine ve yapay zekaya kadar geniş bir yelpazede çocuklarla buluşturuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan Okul Öncesi Çadırı, Görsel Sanatlar, Müzik, Robotik Kodlama, Akıl Oyunları, Tasarım ve İnovasyon, Havacılık ve Uzay, Yenilenebilir Enerji, Origami, Geleneksel Çocuk Oyunları gibi çok sayıda başlık altında uygulamalı eğitimler düzenlendi. Ayrıca Bilim Otobüsü ile 35 farklı deney düzeneğiyle çocuklara bilimsel keşif ortamı sunuldu.

BİLİMSEL KEŞİF YOLCULUĞUNA ÇIKTILAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, fiziksel etkinliklerle çocukların enerjisini harekete geçirdi. Okçuluk, yetenek tarama, lazer run atış, floor curling ve masa tenisi gibi uygulamalı etkinliklerle çocuklar, farklı spor dallarını deneyimleme fırsatı buldu.

TÜBİTAK; planetaryum, NVIDIA Canvas, Uzay ve SAGE çadırı, Bilgem Evreni, bilim dergileri ve DeneYap etkinlikleri ile çocukları bilimsel keşif yolculuğuna çıkarırken TRT; dijital ve interaktif içerikleriyle öne çıktı. "Bil Bakalım", "TRT Piri Kelime Macerası" ve "Tabii Yapay Zeka Fotoğraf Makinesi" gibi uygulamalar, çocuklara eğlenceli öğrenme deneyimleri sundu.

"Yapay zeka" temasıyla gerçekleştirilen programda, çocuklar bilimsel deneylerden sanat atölyelerine, spordan uzay teknolojilerine kadar birçok alanda uygulamalı eğitimler aldı. Meclis Bahçesi’nde kurulan renkli etkinlik alanları, küçük ziyaretçilere unutulmaz bir 23 Nisan deneyimi sundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER