Süper Mavi Ay Ankara'da kendine hayran bıraktı

Türkiye'nin bir çok kenti dün akşam Süper Mavi Ay olayını gökyüzünden seyretti. Ayın gezegenimize en yakın ve parlak olduğu hali anlamına gelen Süper Mavi Ay kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Bulunduğu konumdan ötürü belirli zaman aralıklarıyla uzayda gerçekleşen olayların rahatça izlenebildiği dünyada, bu durum büyük ilgi çekiyor. Ay ve güneş tutulmaları gibi olayları hevesle takip eden insanlar bu konuda ne kadar istekli olduklarını gözler önüne seriyor.

TÜRKİYE'DE SÜPER MAVİ AY HEYECANI

Dünya bu kapsamda önemli bir astroloji olayını daha geride bıraktı. Gece saatlerinde seyredilen Süper Mavi Ay görenleri kendisine hayran bırakmayı başardı. Bu heyecanın yaşandığı yerlerden birisi de Başkent Ankara oldu. Süper Mavi Ay olayının yaşanacağını öğrenen başkentliler akşam olduğunda gökyüzünde bu benzersiz doğa olayını izlemeye başladı.

Ayı normal göründüğünden çok daha büyük ve yakın gören vatandaşlar bu anları ölümsüzleştirmek için direk telefonlarına sarıldı. Uzun bir süre daha görülemeyecek olan Süper Mavi ay seyri Anka halkına özel bir deneyim yaşattı.

YILLARCA BEKLEMEK GEREKECEK

Süper Mavi Ay'ın bir sonraki seyri bundan 13 yıl sonra olacak. Bu özel uzay olayı 2037 yılında yeniden görülebilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı