Sokak köpekleri sorunu ABB Meclisi'nin gündemine geldi!

Ülkemizde son dönemin en tartışmalı konuları arasında yer alan ve ciddi fikir ayrılıklarına yol açan sokak köpekleri konusunun Meclis gündemine geldiği bildirildi. Konuyla ilgili detaylar merak edilirken yeni bir gelişme gündeme geldi.

Sokak köpekleri sorunu ABB Meclisi'nin gündemine geldi!

Başkent Ankara'da yaşanan köpek saldırısının ardından tartışmalar da yeniden alevlendi. Ankara’nın uzun süredir çözüm bekleyen başıboş köpekleri sorunu Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin gündemine geldi.

Keçiören ilçesinde sabah okula gittiği sırada yaklaşık 20 köpeğin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki T. Y., hastanede yaşam mücadelesine devam ederken özellikle çocuklu ailelerden ‘köpekler toplatılsın’ talebi gelmeye başladı.

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ MECLİS'İN GÜNDEMİNE GELDİ

ABB Meclisi'nin aralık ayı ilk oturumunda sokak köpekleri konusu yeniden gündeme geldi. Konuyla ilgili konuşan ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, “Başıboş sokak köpekleri ile ilgili başımız belada. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon eksikliğini mi hayvan barınaklarıyla ilgili sıkıntılarını mı kısırlaştırma konusundaki problemlerini mi söyleyelim.

Sokak köpekleri sorunu ABB Meclisi'nin gündemine geldi! - Resim : 2

Mansur Yavaş bunların hepsinin vaadini vermiş, imzayla ‘vaat ediyorum demiş’ ama maalesef bunları hiç yapmamış” eleştirilerinde bulundu. CHP’li Meclis üyeleri ise Ünal’ın açıklamalarına tepki göstererek Keçiören’i örnek gösterdi. Taraflar arasındaki iddiaların sonuca bağlanması beklenirken Ankara'da özellikle çocuklu ailelerin belediyelere olan talepleri devam ediyor. Konunun nasıl bir çözüme bağlanacağı merak edilirken ABB Meclisi'nden çıkacak kararın da diğer oturumlarda belli olması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER