Sincan’da iskele kazasında hayatını kaybeden 3 işçinin akrabasından ihmal iddiası

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir apartmanın inşaatının 12’nci katından iskele kırılması sonucunda düşen 3 işçi hayatını kaybetmişti. 3 işçinin akrabasından ihmal iddiası geldi.

Sincan’da iskele kazasında hayatını kaybeden 3 işçinin akrabasından ihmal iddiası

Dün Sincan’ın Törekent Mahallesi’nde meydana gelen olayda bir inşaat sahasında iskelenin kırılması sonucunda 3 işçi zemine düşerek hayatını kaybetmişti. Olayda 4 kişi gözaltına alınırken, işçilerin akrabasın kemerlerinin bağlı olması halinde ölümcül bir sonuç olmayacağını ifade etti.

Dün iş kazası sonucunda hayatını kaybeden 3 gencin cenazeleri gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Öte yandan düşen 2 kişinin olay yerinde, diğer kişinin de hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

İŞÇİLERİN AKRABASINDAN İHMAL İDDİASI

Buru ailesinin akrabalarında Faruk Sondere, inşaatlarda yeteri kadar güvenlik önlemleri alınmadığını ileri sürerek, şunları dedi:

“Olaydan dolayı hepimiz çok üzgünüz. Gerçekten çok büyük bir acı. Kendim de inşaatçıyım. Maalesef inşaatlar son zamanlarda yapı denetim veya iş güvenlik uzmanları tarafından denetlenmiyor. Normalde bu tür riskli yerlerde çalışılması için her sabah saat 8’de iş güvenlik uzmanları tarafından ekiplerin toplanarak tüm mekanik malzemelerin kontrol edilmesi lazım. Özellikle dış cephede emniyet kemerlerini bağlatmaları gerekiyor. Kemerleri bağlı olmuş olsaydı arkadaşlarımız havada kalmış olacaktı ve ölümcül sonuç olmayacaktı. Birinin geçen sene düğünü olmuştu. Çocukları perişan oldu. Devletimizden özellikle inşaat alanında iş güvenlik uzmanları ve yapı denetimlerinin sıkı bir şekilde kontrol altına alınmasını bekliyoruz. Bu tür olayları bir daha yaşamak istemiyoruz. İnşaat sektöründe işçiye hiçbir zaman değer verilmiyor. Yarın başkasının canı yanmasın, başka bir anne gözyaşlarına boğulmasın, başka birisi dul kalmasın ve çocukları mağdur olmasın istiyoruz. Denetimler sıkılaştırılmalı, iç güvenlik uzmanları sıkılaştırılmalı. Bu tip büyük inşaatlarda güvenlik olması lazım. İnşaat sektöründe önlem alınmıyor. İşçileri terk edilmiş bir yerde bırakıyorlar"

İşçilerin cenazanesi akrabaları tarafından teslim alınırken, gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandılar. Olaya ilişkin 4 kişi gözaltına alınırken, 2 kişinin de firari olduğu ve ekipler tarafından arandığı öğrenildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER