Sinan Ateş davası Ankara Sincan'da başladı

Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce bir suikast sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in ölümüne dair yargı süreci başladı. Sincan'da başlayan davada çok sayıda siyasetçide hazır bulundu.

Sinan Ateş davası Ankara Sincan'da başladı! Sanıklardan ilk sözler

Türkiye'nin son dönemdeki en büyük suikastlerinden olan Sinan Ateş olayı uzun bir süre gündemden düşmemişti. Faillerin bu cinayeti neden gerçekleştirildiği merak konusu olurken Ateş'in eşi Ayşe Ateş önemli isimler ile görüşerek eşinin katillerine en ağır cezanın verilmesini istemişti.

SIR PERDESİ ARALANIYOR

MHP yönetimi ile bu konuda ters düşen Ateş'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ise uzun süre adından söz ettirmişti. Ardında 2 çocuk bırakarak 38 yaşında hayatını kaybeden Sinan Ateş'in ölümünde parmağı olanları belirlemek için dava süreci bugün itibariyle başladı.

Sinan Ateş davası Ankara Sincan'da başladı

Sincan Kapalı Cezaevinde görülecek duruşmada 22 sanığın yargılanacağı öğrenildi. 5 gün sürmesi beklenen davayı yerinde takip etmek ve acılı aileye destek olmak adına CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gibi isimlerde hazır bulundu.

SONUÇ MERAKLA BEKLENİYOR

MHP Lideri Bahçeli geçtiğimiz günlerde görülecek dava ile ilgili kendilerine atılan iftiraları asla kabul etmeyeceklerini ve avukatlarının kendileri için orada olacağını söylemişti. Mahkemeye yapılan talep ise kabul görmedi ve MHP dava dışında kaldı.

Davada yargılanan sanıklar söz alarak konuşmaya başladı. Cinayetin faillerinden olan ve suikastin tetikçisi Eray Özyağcı, “Doğukan Çep bana, ‘Sinan Ateş'i sadece ayaklarından vur, uzaklaş' dedi. Ben de önlerine çıktım, Sinan Ateş'in sağlı sollu sadece ayaklarına ateş ettim" diyerek saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğinden bahsetti.

Türkiye siyasetinde bir soru işareti olan Sinan Ateş suikastinin nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu. Duruşmaların tamamlanmasının ardından tetikçi olan E.Ö. olmak üzere çok sayıda isme ceza verilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER