Şampiyon Golbol sporcuları Ankara'da sevinçle karşılandı

Türkiye tarihinin en başarılı paralimpik olimpiyatları dönemini yaşıyor. Şu ana kadar 23 madalya kazanan sporcular aldıkları sonuçlar ile bayrağımızı Fransa'da gururla dalgalandırıyor.

Yaz döneminin en ilgi çekici spor organizasyonlarından birisi olan 2024 Paris olimpiyatları Türkiye için bir hüsran olmuştu. Yıllar sonra bir olimpiyat oyununda altın madalya alamayan sporcuların ardından Paralimpik sporcularımız aldıkları sonuçlar ile insanları mutlu etmeyi başardı.

Son günlerine girilen 2024 Paralimpik Oyunlarında Türkiye şu ana kadar 4 altın, 10 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 23 madalya aldı. Altınlardan birisini ülkemize getiren Golbol sporcularımız işlerinin bitmesinden dolayı yurda döndü.

"SPORCULARIMIZ ÜSTÜN BİR BAŞARI GÖSTERDİ"

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım ve çok sayıda isim Ankara Esenboğa Havalimanında sporcularımızı ellerinde çiçekler ile karşıladı. Karşılama sonrasında kameralar karşısına geçen Golbol Kadın Milli Takımı Baş Antrenörü Gültekin Karasu ise sporcularının aldığı sonuçtan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Karasu "Büyük bir görevi, onur, gurur ve başarıyla bitirip Ankara'ya döndüğümüz için mutluyuz. Başarı sporcularımızın. Sporcularımız üstün bir gayret gösterdi ve altın madalya kazanmasını bildiler" şeklinde konuştu.

Golbol sporcuları kendileri için yapılan karşılamanın ardından havalimanından ayrıldı. Turnuvada görevleri tamamlanan sporcular ise yurda kısımlar halinde dönmeye devam ediyor

Kaynak: Anadolu Ajansı