Sakarya Meydan Muharebesi'nin adı neden Sakarya, muharebe nerede oldu?

Türkiye bugün Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103. yılını kutlarken pek çok kişi bu kutlu zaferin adından dolayı Sakarya'da olduğunu sanıyor. Ancak büyük zafer Ankara'da elde edildi. Peki, neden adı Sakarya?

Sakarya Meydan Muharebesi'nin adı neden Sakarya, muharebe nerede oldu?

22 gün 22 gece süren ve tüm dünyanın kabul ettiği en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak kabul edilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Sakarya Meydan Muharebesi pek çok kişi tarafından adı yüzünden Sakarya'da geçen bir savaş olarak tanımlansa da aslında savaş Ankara'da yapıldı. Peki, neden adı Sakarya Meydan Muharebesi olarak tarihe geçti?

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ NEREDE OLDU, NEDEN ADI SAKARYA?

Başkomutan Mustafa Kemal komutasında 22 gün, 22 gece aralıksız devam eden ve bir milletin bağımsızlık tarihini değiştiren Sakarya Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak kayıtlara geçti.

• 10 Eylül 1921: Türk ordusu, genel karşı taarruz başlattı.

• 13 Eylül 1921: 22 gün süren Sakarya Meydan Muharebesi, Türk zaferiyle sonuçlandı.

Bütün vatan sathının savunulmasının emredildiği Sakarya Muharebesi'nin üzerinden 103 yıl geçti.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin adı neden Sakarya, muharebe nerede oldu?

Savaş Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırlarında kalan Sakarya Nehri'nin doğu yakasındaki alanda meydana gelirken bu nedenle adı Sakarya Meydan Muharebesi olarak anılır. Bölge coğrafyada Sakarya dirseği olarak anılmakta olup büyük bir kahramanlık destanı yaşanan savaş bu alanda yaşanmıştı. Sakarya ilimizi değil bu bölgeyi ifade etmektedir.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER