Rivayetler şehri Ankara'da Cin Ali'nin inşasını hiç gördünüz mü?

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Alicin Manastırı görenleri bir hayli düşündürten bir yapıdır.

Rivayetler şehri Ankara'da Cin Ali'nin inşasını hiç gördünüz mü?

Ankara'da doğal, tarihi birbirinden güzel yapılar ve alanlar yer alırken bunlardan bir tanesi de Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Cin Ali Manastırı'dır. Birçok Ankaralının dahi bilmediği bu manastır hakkında rivayetler yer alırken bakıldığında ''Nasıl yapılmış?'' sorusunu sormanıza neden olacak bu yapı görenleri mest etmektedir.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Alicin Manastırı görenleri bir hayli düşündürten bir yapıdır. Bu yapının çok eski zamanlarda bu kayalıklara nasıl yapıldığı çözülemezken hakkında konuşulan ve bugünlere gelen rivayetler bulunur.

ALİCİN MANASTIRI

Ankara merkeze yaklaşık 90 km mesafede yer alan, Kızılcahamam ilçe merkezine ise yaklaşık olarak 42 km mesafede bulunan Alicin kanyonunda yer alan bu yapı görenleri bir antik kent havasına boğmakla birlikte rivayetleri de şaşkınlık yaratmaktadır.

yillara-meydan-okuyan-gizemli-manastiri-2.jpg

Oldukça dik bir yamaç üzerinde yer alan Manastır'ın geçmişi hakkında net bir bilgiye ulaşılamamakla birlikte yapısı Sümela Manastırı ile kıyaslandığında oldukça büyük benzerlikler gösterdiği görülmektedir. Ayrıca tarihi ölçüden karşılaştırıldığında Alicin Manastırı'nın Sümela Manastırı'ndan daha eski olduğu düşünülmektedir.

TIRMANARAK ULAŞILMAKTADIR!

Bu Alicin Manastırı hakkında kulağa en garip gelen şey ise rivayetleridir. Halk dilinde dolanan rivayete göre manastırda M.S. 1. yüzyılda Romalıların zulmünden kaçan keşişlerin yaşadığı söylenmektedir. Bir diğer rivayete göre ise 19. yüzyılda eşkıya olan Cin Ali tarafından inşa edildiği belirtilmektedir.

Görünürde yer alan örme duvarın ardından 20 metre uzunluğunda ve 4 metre eninde boşluk bulunan Alicin Manastırı'na ancak tırmanarak ulaşım sağlanabilmektedir. 10 metre duvar yüksekliğine sahip olan Manastır'da çakıl taşı ve kırmızı tuğla birlikte kullanılmıştır. Ayrıca 4 kat olarak inşa edildiği görülmektedir.

SONRAKİ HABER