Resmi Gazete'de yayınlandı! Ankara'nın 2 üniversitesinin rektörü değişti!

26 Temmuz gününe ait Resmi Gazete sayısı ilgili internet sitesi üzerinden yayınlandı. Normalden daha geç yayınlanan son sayıda bir çok kurum ve kuruluşa yönelik atama kararı alındığı görüldü.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Ankara'nın 2 üniversitesinin rektörü değişti!

Türkiye'de bir kuruma yönelik atama kararı ya da Meclisten geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kanun gibi önemli hususlar Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından resmiyet kazanıyor. Bu nedenle Resmi Gazete vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

REKTÖR ATAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Günün ilk saatlerinde yayınlanan Resmi Gazete ile ilgili son sayıda bir çok önemli başlıkta kararlar yayınlandı. O kararlar içerisinde yer alan ve en çok dikkat çeken hususlar Cumhurbaşkanı imzası ile yayınlanan atama kararları oldu. Söz konusu atama kararlarında bir çok üniversitede rektör değişikliği yapıldığı öğrenildi. Söz konusu üniversiteler arasında Ankara'dan 2 üniversite yer aldı.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Ankara'nın 2 üniversitesinin rektörü değişti!

Resmi Gazete'de yayınlandı! Ankara'nın 2 üniversitesinin rektörü değişti! - Resim : 2

YENİ REKTÖRLERİN KİMLER OLDUĞU DUYURULDU

Karara göre Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Ostim Teknik Üniversitesinin rektörlerinin değiştirildi. Hacettepe Üniversitesinin yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran olurken Ankara Ostim Teknik Üniversitesinin yeni rektörü Prof. Dr. Ali Yülek oldu. Her iki isminde kararın tebliğ edilmesinin ardından ilgili üniversitelerde görevlerine başlaması bekleniyor.

Resmi Gazetenin son sayısında uzun bir atama listesi yayınlandı. Söz konusu atamalarda bazı illere yeni emniyet müdürü atanması, Sağlık Bakanlığında önemli değişiklikler gibi kararlar yer aldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER