Ramazan ayında Ankara'da en çok nerenin ziyaret edildiği belli oldu!

İslam dünyasının Ramazan ayına girmesi nedeniyle turizm sektörü kapsamında yapılan ziyaretler bu doğrultuda değişim göstermeye başladı. Ülkemizde de bu dönemde manevi anlamda önemli yerlerin bulunduğu şehirler bu dönemde daha fazla turist çekiyor.

Ramazan ayında Ankara'da en çok nerenin ziyaret edildiği belli oldu!

Türkiye'nin en önemli gelir kaynakları arasında turizm yer alıyor. Yurt dışından milyonlarca turistin geldiği ülkemizde yerli turistlerde bulundukları şehirlerden farklı noktalara giderek, gittikleri yerlerin ekonomisine katkı sağlıyor.

Bu kapsamda yılın her dönemi turizmin yaşandığı Türkiye'de Ramazan ayının başlamasından dolayı ziyaret edilen noktalarda büyük bir farklılık yaşanmaya başladı. Özellikle manevi olarak cami, türbe gibi yerlerin daha fazla bulunduğu yerlere yapılan ziyaretlerin artması dikkat çekti.

Ramazan ayında Ankara'da en çok nerenin ziyaret edildiği belli oldu!

EN ÇOK ZİYARET EDİLEN ŞEHİR BELLİ OLDU

Özel bir kuruluş bu kapsamda bir araştırma yaparak Ramazan ayının başlaması ile birlikte en çok ziyaret edilen şehirlerin nereler olduğuna dair bir araştırma yaptı. Elde edilen veriler sonucunda Ramazan ayının ilk günlerinde en çok ziyaret edilen şehir Konya oldu.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği ve düşüncelerini buradan dünyaya yaydığı Konya içerisinde pek çok türbeye de ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda Konya'da yer alan bu noktalar en çok ziyaret edilen yerler sıralamasında üst noktada yer alıyor.

Ramazan ayında Ankara'da en çok nerenin ziyaret edildiği belli oldu! - Resim : 2

ANKARA'NIN RAMAZAN AYINDA EN ÇOK ZİYARET EDİLEN YERLERİ

Ankara'da Ramazan ayında ziyaret edilen yer ise Haci Bayram-ı Veli Türbesi ve Kocatepe Camisi oldu. 14. YY Ankara'sında yaşayan ve tasavvuf düşüncesi ile İslam dünyasında bilinen bir isim olan Hacı Bayram-ı Veli'nin türbesi Ankara'nın maneviyat anlamında ziyaret edilen ilk yerlerinden biri oldu.

Ramazan ayında Ankara'da en çok nerenin ziyaret edildiği belli oldu! - Resim : 3

Kocatepe Camisi ise hizmet vermeye başladığı 1987 yılından itibaren Ankara'nın sembolü olmuş durumda. Başkent'liler ve şehre gelen turistler bu noktayı da ziyaret etmeyi tercih ediyor.

SONRAKİ HABER