Rakamlarla ispatlandı, Ankara'nın suyu azalıyor! Felaket senaryolarına hazırlıklı olun

Başkentin milyonlarca vatandaşını yakından ilgilendiren en önemli meseleler arasında şehrin su durumu yer alıyor. Yoğun yağışlara rağmen istenilen seviyenin yakalanılamaması korkutucu bir gelişme olmaya devam ediyor.

Rakamlarla ispatlandı, Ankara'nın suyu azalıyor!

Dünya geçmişten beri yapılan uyarıları dikkate almamasının bedelini ödüyor. Her sene ve her ay sıcaklık rekorlarının kırılması ilerleyen senelerde insanlığın neler ile karşı karşıya kalacağı konusunu akıllara getiriyor.

Susuzluk sıkıntısının giderek artması Ankara halkı içinde kaygı verici bir gelişme olarak göze çarpıyor. 2024 yılına damga vuran bir yağış almasına rağmen istenilen rakamlara ulaşamayan Ankara'da geçen senenin gerisinde bir grafik oluştu.

Ankara'nın güncel su miktarının görülebildiği ASKİ resmi internet sitesinde bir önceki yıllara göre kıyaslama yapılabiliyor. ABB bünyesinde faaliyet gösteren ASKİ bu konuda geçtiğimiz günlerde suyu dikkatli kullanma yönüne çağrılarda bile bulunmuştu.

ŞEHRİN GÜNCEL SU MİKTARI NE KADAR?

ASKİ verilerine göre Ankara'nın 7 Temmuz itibariyle barajlarındaki toplam doluluk oranı yüzde 44.38 oldu. Bu rakam aktif doluluk oranında ise yüzde 36.85 olarak ölçülmüştü.

Rakamlarla ispatlandı, Ankara'nın suyu azalıyor! Felaket senaryolarına hazırlıklı olun

Bir önceki yılın aynı gününde Aktif kullanılabilir su yüzdesi yüzde 39,94 olarak ifade edilmişti. İki rakam arasında yüzde 3,49'luk bir fark olması geçen sene bugün daha iyi bir rakam olduğu anlamına geldi.

Ankara'nın barajlarındaki su seviyesinin daha da azalıp azalmayacağı ilerleyen dönemlerde belli olacak. Başkent halkının ileride pişman olmamak için sahip olduğu suyu dikkatli ve idareli kullanması büyük önem arz ediyor

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER