Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Ankara'da deprem riski var mı?

Türkiye yaşanan yeni depremlerle sarsılmaya devam ederken Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem riski yüksek illeri açıklarken Ankara'nın deprem riskini açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Ankara'da deprem riski var mı?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler 11 ilimizi birden sallarken Türkiye bir kere daha deprem gerçeğiyle yüz yüze gelmişti. 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen iki büyük deprem Türkiye'de ki fay hatlarını harekete geçirirken pek çok ilimizde peş peşe depremler yaşanmaya başlanmıştı. Prof. Ahmet Ercan yaşanan depremleri değerlendirirken deprem riski yüksek ve düşük illeri sıraladı.

ANKARA'DA DEPREM OLUR MU, DEPREM RİSKİ VAR MI?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, yaptığı açıklamada deprem beklemediği bölgeleri sayarak "Ülkemizde büyük yıkıcı depremin yaşanmayacağı yerler; Karadeniz kıyıları, yani bir yandan Kırklareli'ni tutun, ardından Tekirdağ'ın kuzeyi, İstanbul'un kuzeyi, mesela Beykoz, Sarıyer, Kilyos, bunun dışında Kocaeli'nin kuzeyi, Karasu, Zonguldak'ın kuzeyi, Sinop, Kastamonu, Bartın, Samsun, Giresun, Rize, Ordu, Trabzon, Artvin.

Buralarda deprem olmaz. Güneye gittiğimiz zaman ise Mardin, Kilis, Şanlıurfa dolayları, Midyat, Siirt. Bunun dışında büyük depremlerin beklenmediği yerler; Yozgat'ın alt kısımları, Sivas'ın güney kısımları, Nevşehir, Ankara, Antalya, Konya, Mersin, Edirne, Kırklareli, Iğdır. Bunlar büyük depremlerin beklenmediği yerler." diyerek Ankara'da deprem riski olmadığını ifade etti.

İstanbul ve İzmir'de büyük bir deprem riski bulunurken özellikle de İstanbul'da 1999 depreminin üzerinden 25 sene geçmesiyle riskin arttığı ifade edilmişti. Depreme hazırlık yapılması gerektiği belirtilirken devlette kentsel dönüşüm desteklerini arttırakak vatandaşlara riskli binaları yenileme çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER