Polatlı Ticaret Borsasında sezonun ilk ürünü arpanın satışı yapıldı

Polatlı Ticaret Borsası'nda işlem gören ürünler ve fiyatları güncellenmeye devam ediyor. Polatlı Ticaret Borsası'nda buğday ve arpa gibi ürünlerin satıldığı en düşük ve en yüksek fiyatlar belli olurken sezonun ilk ürünü arpanın satışının da temsili bir fiyat üzerinden yapıldığı ifade edildi.

Polatlı Ticaret Borsasında sezonun ilk ürünü arpanın satışı yapıldı

Polatlı Ticaret Borsası (PTB) yakından takip ediliyor. PTB'de işlem gören ürünler ve güncel fiyatları merak edilirken Ankaralılar da takibini sürdürüyor. PTB'de güncel ürünler ve fiyatlar Ankaralıların gündeminde yer edinirken buğday ve arpa gibi ürünlerin fiyatları merak ediliyor. Polatlı Ticaret Borsası'nda arpanın kilogram satış fiyatı merak edilirken en düşük ve en yüksek satış rakamları da belli oldu. Bunun yanı sıra Polatlı Ticaret Borsasında, yılın ilk arpasının getirilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Yeniköseler Mahallesi'ndeki üreticilerden Mehmet Çınar’ın ürettiği ilk ürün arpa Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu'nun yönetiminde satışa sunuldu. Ankara'nın Polatlı ilçesinde 2024 sezonunun ilk ürünü arpa, kilogramı 150 lira sembolik fiyattan satıldı.

PTB'DE İŞLEM GÖREN ÜRÜNLER

PTB'de işlem gören ürünlerin listesinde buğday ve arpa yer aldı. PTB'de işlem gören ürünlerin en yüksek satış rakamı ise Türk Lirası (TL) üzerinden belirlendi. Arpanın ilk 100 kilogramı sembolik olarak kilosu 150 liradan, kalan 8 bin 900 kilogramı ise 8 liradan zahire şirketi yetkilisi Erkan Bozkuş tarafından satın alındı.

Polatlı Ticaret Borsasında sezonun ilk ürünü arpanın satışı yapıldı

Borsa Başkanı Toplu, yağışların geç gelmesi nedeniyle arpada verim düşüklüğü yaşandığını, piyasada oluşacak fiyatların bunu telafi edeceğini söyledi. Üretici Çınar, 35 dönüm tarladan 9 ton ürün aldığını, ortalama rekoltenin dekara 257 kilogram olduğunu söyledi. PTB'de işlem gören ürünlerin fiyatları merak konusu olurken fiyatlar da listelendi.

Polatlı Ticaret Borsasında sezonun ilk ürünü arpanın satışı yapıldı - Resim : 2

3 HAZİRAN PTB'DE İŞLEM GÖREN ÜRÜNLER VE FİYATLARI

Polatlı Ticaret Borsası'nda işlem gören gıda ürünlerin alış fiyatları en düşük ve en yüksek olarak merak edildi. Polatlı Ticaret Borsasında işlem gören ürünler ve kilogram fiyatları elektronik satış salonunda şu şekilde sıralandı;

DÜŞÜK VASIFLI KIRMIZI EKMEKLİK BUĞDAY

En yüksek: 11,56 TL En düşük: 10,13 TL

STANDART DIŞI BUĞDAY

En yüksek: 12,45 TL En düşük: 9,11 TL

Polatlı Ticaret Borsasında sezonun ilk ürünü arpanın satışı yapıldı - Resim : 3

Rakamlar ise anlık olarak güncellenmeye devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER