Polatlı Gordion Antik Kenti'nin Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer almasını ABB Başkanı Yavaş değerlendirdi!

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Gordion Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmeyi başardı. Ankara'daki tarihi zenginlikler koruma altına alınırken bu başarıyı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş değerlendirdi.

Polatlı Gordion Antik Kenti'nin Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer almasını ABB Başkanı Yavaş değerlendirdi!

Başkent Ankara'da pek çok doğal ve tarihi güzellik bulunuyor. Başkent birbirinden değerli tarihi yapılara ev sahipliği yaparken Polatlı ilçesindeki Gordion Antik Kenti'nin Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alması için bir süredir gösterilen çaba sonuç verdi. Gordion Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmeyi başarırken tarihi zenginlikler gelecek nesiller için koruma altına alındı.

45’nci UNESCO Dünya Mirası Komitesi Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da bir araya geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yetkililerin de katıldığı toplantıda yapılan oylama sonucunda Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmesine karar verildi. Kararın ardından ABB Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir değerlendirmede bulundu.

dji-0083.jpg

GORDİON ANTİK KENTİ ARTIK UNESCO LİSTESİNDE

Ankara'da antik dönemin önemli eserleri arasında bulunan Gordion Antik Kenti; listeye Ankara'dan girmeye hak kazanan ilk, Türkiye’den ise 20’nci dünya mirası olma unvanına sahip oldu. Sosyal medya hesapları üzerinden Gordion Antik Kenti'nin elde ettiği başarıyı duyuran ABB Başkanı Yavaş, “Ankara turizmini geleceğe taşıyacak, ekonomimize can verecek bu adımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

mansur-yavas-twitter.png

ANKARA EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Efsanelere konu olan Frig Krallığı’nın merkezi Gordion Antik Kenti, UNESCO'nun daimi listeye girmesi ile birlikte tüm dünyaya kapılarını açacak ve daha tanınır hale gelecek. Tüm dünya tarafından korunacak tarihi eser sayesinde başkente gelen turist sayısı artarken kent ekonomisine de katkı sağlanacak.

gorsel-1.jpeg

“SIRA ASLANHANE CAMİİ’NDE”

Polatlı Yassıhöyük’teki Gordion’un listeye alınması ile ilgili müjdeyi ABB Başkanı Yavaş sosyal medya hesaplarından duyurdu.

dji-0106.jpg

“Sizlere müjdeli bir haberim var” diyen ABB Başkanı Yavaş, “Polatlı’daki Gordion Antik Kenti, bugün yapılan oylama ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yerini aldı. Ankara turizmini geleceğe taşıyacak, ekonomimize can verecek bu adımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sıra Aslanhane Camii’nde…” dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER