Paralimpik oyunlarında yarışan halterciler Ankara'da coşkuyla karşılandı

2024 Paris Olimpiyatlarının tamamlanmasının hemen arasından engelli sporcuların yarıştığı Paralimpik oyunları başlamıştı. Türkiye'yi temsil eden sporcularımız ise aldıkları sonuçlar ile yüzleri güldürmeyi başardı.

Paralimpik halterciler Ankara'da coşkuyla karşılandı

Hayal kırıklığı yaşatan 2024 Paris Olimpiyatlarındaki Türkiye performansının ardından mutluluk paralimpik sporcularımızdan gelmişti. Şu ana kadar alınan 20 madalya ile Türkiye'nin paralimpik olimpiyatlarındaki rekorunu tamamlayan sporcularımız yurda dönmeye devam ediyor.

Oyunlardaki görevlerini tamamlayan, Erkekler 49 kiloda gümüş madalya kazanan Abdullah Kayapınar ve kadınlar 45 kiloda bronz madalya kazanan Nazmiye Muratlı, Ankara'ya döndü. Madalyalı 2 sporcumuzu Esenboğa Havalimanında çok sayıda insan karşıladı. Sevenlerinden ve federasyon yetkililerinden gelen tebrikleri kabul eden Kayapınar ve Muratlı mutlu olduklarını ifade etti.

"MADALYAMI TÜM TÜRKİYE'YE ARMAĞAN EDİYORUM"

Aldığı madalyanın kendisi için özel olduğundan bahseden Nazmiye Muratlı "Üç kere olimpiyatlarda madalya alan sporculardan biriyim. 4'e büyük yemin ettim, gidersem altını vermeyeceğim. Los Angeles için daha karar vermedim. Madalyamı Türkiye'ye ve arkamda duran tüm sevdiklerime armağan ediyorum" şeklinde konuştu.

Gümüş madalya sahibi Kayapınar ise "Ülkemiz için gururluyuz. Altın isterdi gönül ama nasibimizde gümüş varmış. Elimizden geleni yaptık, emeğimiz boşa çıkmadı" diyerek madalyasının çalışmasının bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

Paralimpik oyunları 8 Eylül'de sona erecek. Sporcularımızın madalya sayısını artırıp artıramayacağı ise heyecanla takip ediliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER