Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara, İstanbul, İzmir ve Aydın'da arsa satıyor

19 Eylül 2024 Perşembe tarihli Resmi Gazete ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 4 ilde arsa satışı yapılacağını duyurdu. Arsa yatırımı yapmak isteyenler için süreç başladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara, İstanbul, İzmir ve Aydın'da arsa satıyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, 19 Eylül 2024 Perşembe tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan duyuru ile Ankara, Aydın, İzmir ve İstanbul'da yer alan taşınmazlar için özelleştirme kararı alındığı duyuruldu. Yapılan açıklamada özelleştirme kapsamına alınan arsaların ihale yöntemiyle satılacağı ilan edildi.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ ARSA SATIŞ İLANI YAYIMLADI!

Yayımlanan duyuruda "T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından aşağıda belirtilen taşınmazlar, 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "satış" yöntemiyle özelleştirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara, İstanbul, İzmir ve Aydın'da arsa satıyor

Söz konusu arsaların satışları - İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerine katılan teklif sahipleri arasında son olarak açık artırma gerçekleştirilecek ve en yüksek teklifi veren kişi ya da kurum arsayı satın almaya hak kazanacak.

Yine isteyen tekilf sahipleri ayrı ayrı hazırlanmak şartı ile birden fazla taşınmaz için teklif sunarak pazarlık aşamasına katılabilecek. İstanbul'da 2 arsa, İzmir, Aydın ve Ankara Çankaya'da ise birer arsa açık artırmada en yüksek teklif sahibine satılarak özelleştirilmiş olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER