Orman Genel Müdürlüğü'nden Ankara dahil 12 ile yangın uyarısı!

Yangınlarla günlerdir boğuşan illerde tehlikeli durumlar devam ederken ilerleyen günler içinde böyle önemli bir açıklama geldi. Orman Genel Müdürlüğü çok sayıda şehri gelecek 10 gün için teyakkuzda olmaya çağırdı.

Orman Genel Müdürlüğü'nden Ankara dahil 12 ile yangın uyarısı!

İzmir'in dün geceden beri alev alev yanması, Bolu, Aydın ve Muğla'da da benzer durumların yaşanması ülkeyi ayağa kaldırdı. Yurdun çok sayıda yerinden yangın bölgelerine doğru takviye kuvvetler gönderilip yangınların söndürülmesi çalışmalar devam ediyor. Yüksek sıcaklıklar olmak üzere bir çok etkenden dolayı başlayan yangınlar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Orman Genel Müdürlüğü'nden Ankara dahil 12 ile yangın uyarısı!

GELECEK 10 GÜNE DİKKAT EDİLMESİ İSTENDİ

Yangın ile ilgili gelişmeler endişe ile takip edilirken Orman Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşım yaptı. OGM "Sıcak hava, düşük nem ve şiddetli rüzgar ihmal ile birleşince felaket kaçınılmaz oluyor" diyerek 12 ili önümüzdeki 10 gün boyunca uyardı.

Yapılan açıklamada bu şehirlerin Çanakkale, Aydın, İzmir, Denizli, Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Burdur, Amasya, Bolu, Isparta ve Kastamonu olduğu bildirildi.

BİREYSEL VE TOPLUMSAL TEDBİR ALMANIN ÖNEMİ

Söz konusu şehirlerde olmak üzere yurt genelinde ekipler günün her anında teyakkuzda olmayı sürdürüyor. Vatandaşların da bireysel olarak evlerinde yangın olma ihtimaline karşı tüm tedbirleri almaları ve kırsal alanlarda da dikkatli olması isteniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER