Orhan Şen açıkladı: Ankara'ya ilk kar ne zaman yağacak?

Ankaralılar bu sene hiç alışkın olmadıkları kadar sıcak bir sonbahar yaşarken havaların ne zaman soğuyacağı merak konusu olmuştu. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen kar ne zaman yağacak açıkladı.

Orhan Şen açıkladı: Ankara'ya ilk kar ne zaman yağacak?

2024 yılının sona ermesine sayılı günler kalırken 2025 kışının nasıl geçeceği merak konusu olmuştu. Bu sene son yılların en sıcak yazı yaşanırken pek çok şehirde sıcaklık rekor kırılmıştı. Ankara yükselen hava sıcaklıklarından en çok etkilenen iller arasında yer alırken yaz mevsiminin bitmesiyle sonbahar da son derece sıcak başlamıştı. Ankaralılar hiç alışkın olmadıkları bir hava yaşarken Ekim ayının gelmesine rağmen kısa kollularla dışarı çıkılması şaşkınlık yaratmıştı.

ANKARA'YA BU SENENİN İLK KARI NE ZAMAN YAĞACAK, 2025 KIŞI SOĞUK OLACAK MI?

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yapmış olduğu açıklamasında "Bugün Öğlen saatlerinden itibaren İstanbul'da kuvvetli yağmur var. Su baskınları yapabilir. Önce Avrupa yakasında başlar daha sonra Anadolu yakasını da içine alır. Dikkat edilmeli.

Önümüzdeki hafta 2. yarısından sonra kışlıklarınızı çıkartın. Sobaları hazırlayın. Perşembeden itibaren kışa dönük sonbahar havası geliyor. Anadolu'nun dağlarına kar yağar. Önümüzdeki hafta sonu Anadolu'da kar yağışı da görülecek. Sıcaklık yağışla 10 derece düşecek." diyerek önümüzdeki hafta sonu Ankara'nın da sınırları içerisinde yer aldığı Anadolu bölgesine kar yağışı beklediklerini ifade etti. Başlayan yağışın da etkisiyle hava sıcaklarında da düşüş beklenirken havaların 10 derece birden soğuyacağı belirtildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER