Olmaz diye düşünmeyin gereği düşünüldü! Ankara'ya deniz geliyor

Türkiye'nin Başkenti Ankara'da sıcak yaz günlerinde pek çok vatandaş havuza gitmeyi tercih ediyor. Yazın kavurucu sıcaklarında serinlemek isteyenler havuz ve deniz araştırmalarına devam ederken Başkent Ankara'ya deniz geleceği açıklaması heyecan yarattı.

Olmaz diye düşünmeyin gereği düşünüldü! Ankara'ya deniz geliyor

Olmaz diye düşünmeyin gereği düşünüldü! Ankara'ya deniz geliyor - Türkiye'nin Başkenti Ankara hemen her ille bulunan bağlantısı nedeniyle milyonlarca vatandaşın uğrak noktası arasında yer alıyor. Başkent Ankara gri şehir olarak adlandırılırken öğrenci ve memur şehri olarak biliniyor. Ankara'da pek çok doğal alan bulunurken şehrin içinde de sayıca hayli fazla alışveriş merkezi (AVM) bulunuyor. AVM'lerin sayıca çok olması, hemen her ilçesinin semtinde AVM olması nedeniyle şehrin betonlaşmasından şikayet edenler de doğayla iç içe olabilecekleri doğal yaşam parklarını tercih ediyor.

ankaranin-nallihan-ilcesinde-cayirhan-golu.jpg

Ankara'nın gelişmesi için pek çok proje hayata geçirilirken Başkentin tek eksiği de bir denizinin olmaması olarak görülüyor. Başkent Ankara'da pek çok kere deniz projesi için söylemler olsa da bu proje bir türlü hayata geçmedi. Kulislerde dolaşan bilgilere göre Başkent Ankara'da bir deniz projesi olduğu aktarıldı.

ANKARA'YA DENİZ GELİR Mİ?

Türkiye'nin başkenti Ankara, önemli ticari şehirler içerisinde yer almaktadır. Ayrıca Ankara'da deniz ya da göl olup olmadığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Bir dönem Ankara'da deniz olduğuna dair görüntüler paylaşılırken pek çok Ankaralı da detaylarla ilgili bilgi sahibi olmak istiyor.

Ankaralılar burada!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan Başkent Ankara'da günümüz tarihinde bir deniz bulunmuyor. Pek çok vatandaş doğal göllerde serinlerken çoğu zaman ''Bir dönemde Ankara'da deniz vardı'' şeklinde konuşmalar yapılıyor. Başkent Ankara'da deniz olmasa da pek çok farklı göl bulunmaktadır. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü, bir dönem 'Ankaralıların denizi' olarak adlandırılmıştır.

mogan-golu-yuzme-001.jpg

Mogan Gölü bir dönem plajı ile Ankaralıların uğrak noktası olsa da bu alanın doğal bir set gölü olması nedeniyle yüzmeye yasaklandığı biliniyor. Ancak seçim dönemlerinde adayların vaatleri arasında Ankara'ya deniz getirmek zaman zaman gündem oluyor.

mogan-yuzme.jpg

KULİSLER ANKARA'YA DENİZ GELMESİ HABERİ İLE ÇALKALANDI

Denize kıyısı bulunmayan Başkent Ankara'da yeni bir kulis bilgisi hızla yayılmaya başladı. 2024 Türkiye yerel seçimleri beklenirken Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler öncesi kulis bilgileri yenilendi. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecekken Ankara'dan yeni bir söylem gündem oldu. Haberankara'nın edindiği kulis iddialarına göre Başkent Ankara'da bir türlü hayata geçirilememiş olan deniz projesinin seçimler öncesi bir isim tarafından gündeme getirilmesi bekleniyor.

mogan-golu-yuzme.jpg

Dillendirilen iddialara göre Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü ve Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Gölü'nün gerekli projelerin hayata geçirilmesi ile deniz olarak başkent turizmine açılması bekleniyor. Özellikle Nallıhan Belediyesi tarafından sunulan ve ziyaretçilerini ağırlayan Çayırhan Gölü'nde pek çok vatandaş da yüzme deneyimi yaşıyor.

ekran-goruntusu-2023-07-22-211608.png

Ankara'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmezken yerel seçim sürecinin yaklaşması ile bir proje sunulması ve Başkent Ankara halkına duyurulması bekleniyor.

Haberankara.com'un özel haberidir.

SONRAKİ HABER