Olimpiyat ikincisi Yusuf Dikeç Ankara'da coşku ile karşılandı

Türkiye'ye atıcılık tarihinde ilk madalyasını partneri Şevval İlayda Tarhan ile beraber kazandıran Dikeç olimpiyatların sembolü olmuştu. Atışını yaparken rahat tavırları ile dikkat çeken 51 yaşındaki sporcu Paris serüvenini tamamladı.

Halen devam eden 2024 Paris Yaz Olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil eden sporcular madalya almak için yarışıyor. Şu ana kadar 2 madalya kazanan ülkemizin hanesine yazdırdığı gümüş madalya başarısı atıcılıktan gelmişti.

ANKARA'DA ÇİÇEKLER İLE KARŞILAMA

Karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan'la beraber gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç başarısının da önüne geçecek bir üne kavuşmuştu. Bir ekipman kullanmadan elleri cebinde attığı atışlar ile gümüş madalyada büyük başarı elde eden Dikeç kendisi için sürecin tamamlanmasının ardından Ankara'ya döndü.

Gece saatlerinde Esenboğa Havaalanına inen Yusuf Dikeç'i Türkiye Atıcılık Federasyonu yetkilileri ve genç sporcular karşıladı. Ülkeye bir madalya kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Dikeç "Daha büyük madalyalar getireceğimize söz veriyoruz. Los Angeles 2028'e kadar durmak yok. İki gün sonra tekrar antrenmanlara başlayacağız" diyerek yeni hedefini açıkladı.

UNUTULMAYAN ATIŞ PERFORMANSI

Yusuf Dikeç Paris olimpiyatları ile birlikte 5. defa olimpiyatlara katılmış oldu. Aynı zamanda Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş olan Dikeç dünya genelinde bir ikon haline gelmeyi başardı. Birinciden daha çok konuşulan Yusuf Dikeç olimpiyat tarihini unutulmazları arasında yer aldı.

Kaynak: Haberankara.com