Olimpiyat ikincisi Şevval İlayda Tarhan Ankara'da coşkuyla karşılandı

Türk sporunda önemli bir başarı elde eden ve atıcılıkta tarihimizin ilk madalyasını kazanan sporcularımızdan Yusuf Dikeç geçtiğimiz günlerde yurda dönmüştü. Dikeç ile beraber madalya kazanan takım arkadaşı Tarhan ise başkente dün gece ulaştı.

Olimpiyat ikincisi Şevval İlayda Tarhan Ankara'da coşkuyla karşılandı

Türkiye 2024 Paris Olimpiyat oyunlarında önemli kazanımlar elde ederken turnuvaya da iz bırakmaya devam ediyor. Olimpiyat tarihimizde atıcılıkta ilk madalyamızı kazandıran Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'da adlarından söz ettirmeyi başardılar.

TURNUVA VE DÜNYANIN KONUŞTUĞU AN

Atıcılıkta 2. olarak gümüş madalya kazanan Dikeç ve Tarhan ikilisinden özellikle Yusuf Dikeç ikonikleşen atışı ile turnuvanın unutulmazları arasında yer aldı. Her iki sporcuda ülkemizde büyük bir gurur kaynağı oldu.

Olimpiyat ikincisi Şevval İlayda Tarhan Ankara'da coşkuyla karşılandı

"ÇOK ZOR ŞARTLARDAN GELDİK

Türkiye'nin atıcılık sürecinin tamamlanmasının ardından atıcılarımız Şevval İlayda Tarhan ve Şimal Yılmaz'da Ankara'ya geldiler. Takım arkadaşı Yusuf Dikeç ile ve çok sayıda insan tarafından karşılanan Olimpiyat 2. Tarhan "Ortağımla birlikte Türkiye tarihine imza atmış olmaktan dolayı çok gururluyuz. Bunun için çok çalıştık, emekler verdik. Çok zor şartlardan geldik" dedi.

Şevval İlayda Tarhan altın madalya alamamaktan dolayı üzgün olduklarını, hedeflerinin 2028 olimpiyat oyunları olduğunu dile getirdi. Kendisine gösterilen ilgiden dolayı memnun olan sporcumuz daha sonra ailesi ile beraber alandan ayrıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER