Öğrenciler eğitim için hem Ankara'yı tercih ediyor, hem de Ankara'dan ayrılıyor

Milyonlarca öğrencinin geçtiğimiz haftalarda girdiği YKS sınavının sonuçları kamuoyu ile paylaşılmıştı. Tercihlerine göre yüz binlerce öğrenci yaşadığı şehirden farklı bir ilde hayatının yeni aşamasına geçmek için hazırlıklara başladı.

Ankara en çok eğitim göçü veren ve alan şehirler arasına girdi

Her sene ülkemizde bir çok öğrenci girdiği sınavın ardından 2 ya da 4 yıllık olmak üzere üniversite eğitimini tamamlamak için farklı şehirlere gidiyor. Çok sayıda üniversitenin olduğu Türkiye'de yerli ve yabancı öğrenciler genel olarak ülkenin önde gelen şehirlerini tercih ediyor.

BİNLERCE ÖĞRENCİ FARKLI ŞEHRE GİDİYOR

Öğrencilerin yaşadıkları şehirleri değiştirmesi gidecekleri yerlere başta ekonomi olmak üzere bir çok konuda etki ediyor. Bu yönden şehirler misafir ettikleri öğrencilerin şehirlerini tercih etmesi konusunda olumlu bir politika izliyor.

Öğrenciler eğitim için hem Ankara'yı tercih ediyor, hem de Ankara'dan ayrılıyor

Yapılan son bir araştırma Türkiye'de geçen yıl öğrencilerin en çok hangi ile gittiğini ve en çok hangi ilden ayrıldığını ortaya koydu. Yapılan araştırmada Ankara en çok eğitim göçü veren ve alan iller arasında ilk sıralarda yer aldı.

ANKARA ÜST SIRALARDA

Yapılan sıralamaya göre 2023 yılında en çok göç alan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya oldu. En çok göç veren illerde ise sıralama İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Antalya olarak göze çarptı.

Ankara bünyesinde barındırdığı ve uluslararası olarak adından söz ettiren üniversiteleri ile öğrencilerin hayallerini süslüyor. Şehrin başkent oluşu ve bir çok ilden gelişmişlik olarak ön planda oluşu da öğrencilerin buraya gelmesinde büyük rol oynuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER