Oğlu için isteği yapılmadı, Etimesgut Belediyesi önünde eylem yaptı

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bir vatandaş belediye binası önünde tek başına eylem yaptı. Eylemin nedeni ise şahsın oğlunun bir kaç aylığına belediyede çalıştırılma ricası olduğu öğrenildi.

Oğlu için isteği yapılmadı, Etimesgut Belediyesi önünde eylem yaptı

Yerel yönetimler günlük hayatta vatandaşların kişisel ya da belirli bir kesimi ilgilendiren sorunlarını ilettikleri yer olarak biliniyor. Bu kapsamda Etimesgut Belediyesi'de vatandaşlar tarafından sık sık ziyaret ediliyor.

TEK KİŞİLİK EYLEM

Belediyeyi ziyaret eden ve yetkililerden bir konuda istekte bulunan bir vatandaş olumsuz sonuç alınca farklı bir yola başvurdu. İlçe yönetimini de ellerinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisinin bir üyesi olan Ömer Başol adlı vatandaş eylemi neden yaptığı sorusuna oğlunun denetimli serbestlik yüzünden 3 aylık istihdam edilmesi gerektiğini, belediyeden bu konudaki iş talebinin olumsuz yanıtlandığını söyledi.

"BENİ GÖRMEZDEN GELDİLER"

Elinde "Hak, Hukuk, Adalet" konulu bir pankart taşıyan Başol "Partiden herhangi bir yardım ve beklentim olmadı. Ta ki çocuğumun bir durumu söz konusu oldu. Geldim talebimi yaptım ve beni görmezden geldiler. Belediye Başkan Yardımcısına geldim ona söyledim ama bir çözüm bulamadım. Çocuğumun bir denetimli serbestlikle ilgili aylık bir problemi vardı. 3 ay çalışması gerekiyordu. Geçici bir süre şirketlerin birisinde çalışmasını istedim ama yüzüme bakan olmadı. Böyle bir eylem yapma kararı aldım" dedi.

Ömer Başol adlı vatandaşın yaptığı eylem çevredeki vatandaşlar tarafından da takip edildi. O esnada oradan geçmekte bulunan kişiler yapılan eylemin nedeninin ve ne olacağını öğrenmek için Başol'u izledi. Etimesgut Belediyesi önünde yapılan tek kişilik eylem ile ilgili bir açıklama gelmedi. Eylemi gerçekleştiren vatandaş ise bir süre sonra alandan ayrıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER