ODTÜ öğrencileri ve hocaları depremzedelere destek olmak için Hatay'a gitti

2023 yılının Türkiye'de ve dünyada en kötü olayları arasında yer alan Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgedeki vatandaşlara destek olma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Ankara'da bulunan Ortadoğu Teknik Üniversite (ODTÜ)'den bir grup depremzedeler ile ilgilenmek ve onlara yardımcı olmak için Hatay'a gitti.

ODTÜ öğrencileri ve hocaları depremzedelere destek olmak için Hatay'a gitti

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli 7 şiddetinde 2 büyük deprem meydana gelmiş, söz konusu depremlerde on binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti. 11 şehri etkileyen ve milyonlarca vatandaşın etkilendiği deprem sonrası aradan geçen 1 yıllık süreye rağmen bölgeyi yeniden inşa etme ve depremzedelere yardımcı olma çalışmaları sürüyor.

ODTÜ EKİBİ HATAY'A GİTTİ

Ailelerini, barındıkları yerleri ve sevdiklerini kaybeden depremzedelere hayata tutunmaları konusunda yardım eden kurumlardan birisi de Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Edinilen bilgiye göre aralarında öğrenci ve üniversite hocalarının da yer aldığı bir grup Hatay'a doğru yola çıktı.

ODTÜ öğrencileri ve hocaları depremzedelere destek olmak için Hatay'a gitti

Kahramanmaraş depremlerinin en büyük yıkım yaşattığı yerlerden birisi olan Hatay'a giden ODTÜ ekibi bölgedeki okullara destek olmak ve öğrencilerle bilimsel deney yapmak için bölgeye gidildiğini açıkladılar. Konu ile ilgili ODTÜ'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da “Öğrencilerimiz, hocalarımız ve personellerimizle beraber konteyner kentlerdeki okullara kitaplık hediye etmek ve çocuklarla bilimsel deneylerde buluşmak üzere Hatay'a gidiyoruz” denildi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ MESAJI VERİLDİ

Yapılan paylaşımda her zaman çocukların yanında oldukları mesajını veren ODTÜ “İyi dilek notlarınızla ilettiğiniz yüzlerce oyuncağı da ilkokul öğrencilerine sizlerin adına hediye ediyor, YKS'ye hazırlanan lise öğrencileri ile bir araya geliyoruz” diyerek her yaştan öğrenciyi sevindirmek için yola koyulduklarını ifade ettiler.

Önümüzdeki günlerde deprem bölgesine ve depremzedelere yeni yardımların yapılması bekleniyor. Yurt genelinde depremzedeleri sosyal etkinlikler ile hayata kazandırma projeleri sürüyor.

SONRAKİ HABER