ODTÜ 2024 Mezuniyet töreninde binlerce öğrenci diplomasını aldı

Türkiye'nin ve Ankara'nın en prestijli üniversitelerinden olan ODTÜ, Devrim Stadyumunda bir mezuniyet töreni düzenledi. Törende öğrencilerin geçişi esnasında taşıdıkları mizah dolu pankartlar renkli görüntüler oluşturdu.

Lise eğitimin tamamlayan ve ardından üniversite eğitimi için Orta Doğu Teknik Üniversitesini tercih eden 3 bine yakın genç, başarı ile tamamladıkları eğitimlerini diploma ile taçlandırdı.

Öğrencilerin aile ve yakınları da onların bu mutlu anına tanık olmak için stadyumdaki yerlerini aldı. Atanmasının üzerinden henüz 1.5 ay geçen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil mezun öğrencilere duyduğu güvenden bahsetti.

ODTÜ 2024 Mezuniyet töreninde binlerce öğrenci diplomasını aldı

"SİZLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Yozgatlıgil "Sizler, ODTÜ'nün değerleriyle donanmış bireyler olarak Türkiye'nin hem de dünyanın dört bir yanında karşılaşılmakta olan zorluklara çözüm üretecek güce sahipsiniz. Ülkemizin tam bağımsızlığı ve Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında sizlere büyük görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

ODTÜ'nün gelecek projelerinden de bahseden Ahmet Yozgatlıgil birincilere diplomalarını takdim etti. Konuşmaların ardından Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan öğrenciler bir geçiş gerçekleştirdi.

ODTÜ 2024 Mezuniyet töreninde binlerce öğrenci diplomasını aldı - Resim : 2

BİNLERCE ÖĞRENCİ EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

Yapılan kortejde mezun öğrencilerin futbol ve sosyal hayat göndermeli pankartları dikkatlerden kaçmadı. Törende rektör protestosu ve evlenme teklifi gibi anlarda yaşandı. Bu sene ODTÜ'den 2.270 kişinin mezun olduğu öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı