O belediye Ankaralılara destek çıkıyor! Yeni doğan bebeği olanlar hemen başvurun kapınıza kadar geliyor

Ülkemizde belediyeler ve ilçe belediyeleri ihtiyaç sahibi kişilere yönelik çeşitli yardım programlarına devam ediyor. Bu kapsamda Ankara'nın ilçe belediyeleri vatandaşlara destek sağlamaya devam ederken Çankaya Belediyesi'nden yeni bir açıklama geldi.

O belediye Ankaralılara destek çıkıyor! Yeni doğan bebeği olanlar hemen başvurun kapınıza kadar geliyor

O belediye Ankaralılara destek çıkıyor! Yeni doğan bebeği olanlar hemen başvurun kapınıza kadar geliyor - Ülkemizde çeşitli programlar kapsamında belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, eğitim alanlarında ekonomik destekler sürdürülüyor. Söz konusu destekler bakanlıkların yanı sıra belediyeler tarafından da bazı şartlara bağlı olarak yapılıyor.

Başkent Ankara'da da ilçe belediyelerinin destekleri devam ediyor. Ankara il sınırları içinde yaşayan ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşların temel ihtiyaçlarından olan eğitim, giyim, kırtasiye, gıda, fatura, yakacak gibi ihtiyaçlarını belirli bir süre karşılamak adına nakdi destekler sağlanıyor. Ankara'nın ilçe belediyelerinin ihtiyaç sahiplerine yönelik destekleri devam ederken Çankaya Belediyesi'nden de bir açıklama geldi.

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN YENİ DOĞAN YARDIMI

Çankaya Belediyesi'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada yeni doğan bebeği olan ailelere yönelik nakdi destek sağlandığı bildirildi. Çankaya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ''Çankaya'da hayata merhaba diyen bebeklerin ilk hediyesi bizden'' ifadeleri yer alırken ailelere yeni doğan seti desteğinde bulunulduğu kaydedildi. ''0-3 aylık bebeğinizin doğum belgesini ve iletişim bilgilerinizi mail adresimize gönderin. Hediyenizi size ulaştıralım.'' diyen Çankaya Belediyesi, bir de görsel paylaştı.

ekran-goruntusu-2023-08-02-084849.png

ÇANKAYA BELEDİYESİ YENİ DOĞAN YARDIMI NASIL ALINIR?

Çankaya İlçe sınırları içerisinde ikamet eden ve 3 aya kadar bebekleri olan ailelerin Belediye olanakları kapsamında bir hediye veriliyor.

Çankaya Belediyesi yeni doğan bebeklere özel ''Hoş geldin bebek'' seti gönderiyor. Bu sete ulaşmak için ''[email protected]'' adresinin ziyaret edilerek formun doldurulması yeterli oluyor.

bebek.jpg

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklamada ise; ''"Çankaya’da ikamet eden ailelerin yeni doğan bebeklerine “Hoş Geldin” diyor, 3 aylık bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak bebek seti veriyoruz. Talep eden ailelerimizin ilçede ikamet durumu sistem üzerinden kontrol edilmektedir. Ziyaret sırasında bebeğin ve annenin kimlik fotokopileri görevli sağlık personeline verilecektir.

Sağlık görevlilerimiz ziyarette, aileye yeni doğan bebek bakımı ve beslenmesi ile annenin doğum sonrası dikkat etmesi gerekenler konusunda bilgiler veriyor.

bebek-002.jpg

Aile, daha sonra yaşanabilecek problemler ya da sormak istediği sorular konusunda da sağlık görevlilerimize, 444 06 01 numaralı telefonu arayarak danışabiliyor.'' ifadeleri yer aldı

Haberankara.com

SONRAKİ HABER